Nyheter

KG Knutsson AB och Autoexperten medlemmar i 2030-sekretariatet

2030-sekretariatet jobbar för att Sverige ska nå målet att ha en fossiloberoende fordonsflotta år 2030.

– Omställningen till fossilfritt ger helt nya möjligheter för verkstäder, reservdelsförsäljare och de som kan bidra till att befintliga fordon uppgraderas. KG Knutsson AB tillsammans med Autoexperten har tidigt insett potentialen i detta, och blir en viktig pusselbit i hållbarhetsarbetet. Tack vare deras engagemang kommer tusentals bilister att få viktig hjälp och stöd i att själva ställa om, med stor klimatnytta som resultat, säger Mattias Goldmann, vd för Fores med 2030-sekretariatet.

a kgkMattias Goldman, Dan Larsson (KGK) och Jacob Lagercrantz (2030-sekretariatet).

Målsättningen med KG Knutsson AB och Autoexpertens hållbarhetsarbete är att skapa värde för våra kunder samtidigt som arbetet leder till nytta för samhället och ger långsiktig lönsamhet. Hållbarhetsarbete ska hantera de risker och möjligheter vi har i vår bransch på de marknader vi gör affärer. Vi ser över hur vår affärsmodell kan bli ännu mer cirkulär och hur vi gör det lättare för våra kunder att välja hållbara alternativ.

– Det är självklart för oss att vara en del av 2030-sekretariatet. Vi ser det som ett nyktert inlägg i samhällsdebatten. Samverkan och utbyte med andra relevanta aktörer och fokus på hållbarhet är essentiellt för vår affärsutveckling, säger Johan Haack, Chef Affärsutveckling KG Knutsson AB och Autoexperten.

Fakta:
KG Knutsson AB är sedan 1946 smörjmedlet i den svenska fordonsbranschen. Det är ett företag som tror på långsiktiga relationer, därför jobbar man med starka varumärken och skapar affärer som gynnar alla parter. Förutom i Sverige finns KGK även i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

Redaktionen