Nyheter

100 nya jobb när Derome köper före detta Pilkingtonfabrik

I vår öppnar Derome Byggvaror & Träteknik södra Sveriges största lager för bygg- och järnvaror, i Landskrona. Industrilokalen är stor som tre fotbollsplaner och ska inrymma upp till 25000 artiklar. Deromes åkeri etablerar sig även för att, med leveranser i egen regi, erbjuda marknadens bästa leveransservice.

Samtidigt är planerna långtgående för öppning av bygg- och järnhandel på två platser i Malmö. Med på tåget behövs 100 nya, entusiastiska medarbetare.

Försäljning av takstolar och prefabricerade träelement har pågått i Sydsverige under många år under Deromes flagg. Ser man till bygg- och järnhandelsverksamheten är historien kortare. Så sent som i april förvärvades de första anläggningarna; IMAB Industrihandel i Helsingborg och Halmstad. En månad senare övertogs 12 befintliga bygghandelsanläggningar i Skåne, Blekinge och södra Småland. I september öppnades en bygghandel i Lund, vilket har blivit en succé. Idag har Derome Byggvaror och Derome Järnvaror 14 anläggningar i regionen och satsar nu även på Landskrona och Malmö för att öka närservicen.

a derome

– Det nya regionlagret här i Landskrona kommer ge oss fantastiska förutsättningar för att utveckla vårt logistikkoncept, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik AB.

Pilkington hade en fabrik här, men denna enorma fastighet har varit arbetsplats åt en enda person nu i ett par år.

– Så det känns kul och inspirerande att kunna ge den mer liv igen. Vi har nyligen byggt bostäder i Borstahusen och det är en av anledningarna till att vi har kommit i kontakt med kommunen. Landskronas välvilja och engagemang, tillsammans med det geografiska läget, har varit viktig när vi valt vilken ort vi skulle placera vårt nya lager.

Och liv kommer det att bli, minst sagt. Industrilokalen på 21000 kvm (plus ytterligare 6000 kvm tält) kommer att fyllas med ca 25000 artiklar, både byggvaror och järnvaror och den kommer både fungera som ett regionlager samt inrymma en bygg- och järnhandel.

– Vi är glada över att Derome väljer att etablera sig i Landskrona, och ser det som ytterligare ett tecken på att näringslivet har upptäckt Landskronas fördelar. Vi driver ett långsiktigt och systematiskt arbete för att skapa fler privata arbetstillfällen i staden och detta är ett steg i den riktningen, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Ny knutpunkt i syd
Derome har sedan en tid tillbaka letat efter möjligheter för ett stort regionlager och för att fullfölja den leveransservice och det logistikkoncept som redan finns i etablerade delar av Derome Byggvarors regioner (Halland och Västra Götaland). Landskrona och anläggningen utmed E6:an uppfyller dessa krav. Vid öppningen av regionlagret utökas även det egna åkeriet med 10 kranbilar som ska cirkulera i Skåne för att leverera byggmaterial och järnvaror till byggarbetsplatser och industrier i regionen.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment av trä, byggmaterial, snickerier och järnvaror i Skåne, säger Johan Winroth. Nu har vi även möjlighet att skapa marknadens bästa närservice med korta ledtider och bra leveransservice.

Över 100 nya tjänster
Medarbetarna är Deromes viktigaste resurs och i samband med expansionen kommer över 100 nya tjänster att utannonseras löpande. I Landskrona behövs uppskattningsvis 50 medarbetare och ytterligare satsning i Sydsverige samt öppning i Malmö innebär ca 50 nya tjänster till. Truckförare, tillplockare, chaufförer, säljare, konstruktörer för takstolar och platschefer är exempel på detta. Ansvarig för att bygga upp regionlagret i Landskrona blir Lars Borup som senast kommer från rollen som VD för Retlog AB, vilka sköter all logistik för Biltema.

– De som vill arbeta med oss har stora möjligheter att utvecklas i takt med att vi hela tiden växer och utvecklar verksamheten. Utöver erfarenhet från byggbranschen så söker vi även de som har en bakgrund inom industribranschen, då vi just nu storsatsar på ett utökat och komplett järnvarusortiment. Det kan låta lite motsägelsefullt när vi är en träindustri i grunden, men det hänger ihop. Järnvaror är en nödvändighet för både bygg-, industri- och verkstadsbranschen och när vi tror på något så satsar vi, avslutar Johan.

Redaktionen