Nyheter

ÅF förvärvar Londonbaserade Light Bureau

Den välrenommerade ljusdesignstudion Light Bureau blir en del av ÅF från oktober 2017. Förvärvet ligger i linje med ÅF:s strategi att växa inom utvalda nischsegment och utöka antalet internationella projekt.

Genom förvärvet av Light Bureau kommer ÅF Lighting att ha drygt 100 engagerade specialister och kontor i Skandinavien, Schweiz och Storbritannien.

Förvärvet av Light Bureau förstärker ÅF:s utbud inom ljusdesign och skapar en starkare plattform för internationella uppdrag.

ab af

Light Bureau erbjuder ljusdesign och tjänster inom översiktsplanering för byggnadssegment som internationella och inhemska offentliga miljöer, kommersiella byggnader, turism, bostäder, detaljhandel, transport, kulturbyggnader och kulturmärkta byggnader.

Företaget arbetar med projekt i Europa, Asien, Ryssland och Mellanöstern. Light Bureau grundades 1999 och är ett ledande ljusdesignföretag som är välkänt för sitt progressiva, hantverksmässiga arbetssätt.

– Förvärvet av Light Bureau är ett strategiskt steg i ÅFs internationella expansion. Det finns en global efterfrågan på vårt prisbelönta Lighting-team och med närvaro i London får vi en naturlig plattform för stora internationella projekt, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef för ÅF.

Paul Traynor, ägare till Light Bureau, är en välkänd auktoritet inom den internationella ljusdesignbranschen.

– När Light Bureau blir en del av ÅF får vi 10 000 nya kolleger, varav 90 arbetar med ljusdesign. Tillsammans erbjuder vi våra kunder en kombination av vårt perspektiv på ljus som hantverk och ÅFs skandinaviska helhetsperspektiv på design. Jag ser fram emot vårt samgående och kan inte tänka mig en bättre matchning kulturellt och professionellt, säger Paul Traynor.

Light Bureau har en årlig omsättning på cirka 6 MSEK och verksamheten har tio medarbetare primärt baserade i London. Bolaget konsoliderades den 1 oktober 2017.

– ÅF Lighting och Light Bureau har en gemensam vision, där nytänkande och yrkeserfarenhet värderas högt. När vi nu slår oss samman ger det oss en gemensam internationell plattform och möjlighet att erbjuda ljusdesignlösningar i toppklass på världsmarknaden. På så sätt stärker vi vårt varumärke som ledande ljusdesignbyrå ytterligare, säger Allan Ruberg, Head of ÅF Lighting.

Läs mer på: www.afconsult.com/lighting

Redaktionen