Nyheter

Hållbara transporter viktig del av den Smarta staden

Den 22-23 november äger mässan Smarta städer rum på Kistamässan i Stockholm. Nu är det klart att fordonsplattformarna Research Concept Vehicle (RCV) kommer att visas upp på utställningen. Dessa plattformar ger unika möjligheter till att testa idéer och forskningsresultat snabbt och effektivt.

– Plattformarna, som egentligen är öppna rullande laboratorier, kan också hjälpa oss att testa många olika aspekter av t.ex. självkörande och uppkopplade fordon: bland annat hur de tolkar omvärlden, hur man bygger dem så att människor kan interagera med dem och hur man tar kontroll över dem om något blir fel. Plattformarna är en del av pusslet, och de hjälper oss tillsammans med våra partners att lista ut hur resten av bitarna passar ihop, säger Mikael Nybacka, docent vid KTH och t.f. föreståndare på ITRL – Integrated Transport Research Lab.

ab smartbild

Parallellt med utställningen pågår en tvådagars konferens på Kistamässan och består av fyra parallella spår inom urban mobilitet, uppkopplad infrastruktur, hållbar och trygg miljö samt medskapande medborgare. Konferensen är skapad tillsammans med ett flertal partners såsom Geoforum, Teknikföretagen, Svenska Teknik & Designföretagen, Forum för transportinnovation, Fossilfritt Sverige med flera.

Se alla medverkande företag: http://smartastader.com/medverkande-foretag-2017/
Läs mer om konferensen: http://smartastader.com/konferens/
Se medverkande talare: http://smartastader.com/talare/
Följ Smarta Städer på Twitter: https://twitter.com/Smartastader
För mer information besök smartastader.com

Foto: KTH/Smarta Städer
Redaktionen