Nyheter

Rusta ökar expansionstakten

De senaste åren har Rusta öppnat ett varuhus i månaden och planerar kommande år att öka expansionstakten till minst det dubbla.

– Rusta har under de senaste åren investerat med kraft i en skalbar logistik och IT-plattform. Samtidigt har både sortiment och koncept utvecklats för att nå en bredare marknad både i Sverige och utomlands. Denna fas är nu helt genomförd och vår ambition är därför att öka expansionstakten betydligt med fler nya varuhus på samtliga marknader, säger Göran Westerberg, vd Rusta.

Rustas försäljning har under året hittills växt med 15 procent och planen är att nå en omsättning över 5 miljarder i år.

ab rusta

Rusta har idag 87 varuhus i Sverige, 19 i Norge och 2 i Tyskland. För att serva dessa 108 varuhus använder Rusta en logistikfastighet i Norrköping för att samla all lagerhantering på en och samma plats för vidare transport ut till butikerna.

Som första led i Rustas expansionsplaner byggs nu fastigheten ut med ytterligare 46000 kvm samtidigt som Rusta också säljer sin logistikfastighet till fastighetsförvaltaren Wilfast och fondförvaltaren NRP (Ness, Risan & Partners) och ägarstrukturen förändras därmed.

Rusta kommer nu istället att hyra hela fastigheten för sin logistikverksamhet.

– Försäljningen av lagret i Norrköping gör att vi nu kan gå tillbaka till vår ursprungliga affärsmodell där vi hyr alla våra fastigheter av professionella fastighetsförvaltare. Det frigör tid och kapital som vi istället kan ägna åt vår kärnverksamhet och planerade expansion, säger Göran Westerberg, vd Rusta.

Redaktionen