Nyheter

WSP i Halmstad vinner pris för cykelvänlig arbetsplats

WSPs kontor i Halmstad har fått priset som Årets nykomling i Cykelvänlig arbetsplats, tävlingen om vilken arbetsplats i Västsverige som på olika sätt motiverar till ökat cyklande.

Bakom Cykelvänlig arbetsplats står Hållbart resande väst, en satsning där Västra Götalandsregionen och Region Halland, tillsammans med kommuner arbetar för hållbart resande.

Juryns motivering för WSP som Årets nykomling lyder:

“Som en frisk fläkt i ett redan hårt startfält har WSP Sverige i Halmstad dansat in i Cykelvänlig arbetsplats och har med sina tre uppnådda stjärnor satt press på arbetsplatserna i främst Halmstad, men även utmanat övriga företag i regionen.
WSP har tydligt satt cykling på agendan genom att involvera medarbetarna och dess önskemål på ett föredömligt sätt. Arbetsplatsen har även glatt delat med sig av sina erfarenheter och hjälper gärna andra att bli mer cykelvänliga.”

 

ab cykel

– Det här är verkligen jättekul! Vi har satsat stort på detta och det är roligt för alla när det ger utdelning, säger Petra Sörman på WSP i Halmstad.

Några exempel på insatser man gjort på kontoret i Halmstad är intern cykeltävling, workshops för anställda för att inspirera och inköp av tre elcyklar, ett antal lånehjälmar, en cykelvagn med mera.

– Vår interna cykeltävling visade att vi genom att cykla istället för att ta bilen till jobbet har sparat över 1,3 ton koldioxid på bara några månader, säger Petra.

Mer om tävlingen: http://cykelvanligarbetsplats.se/