Nyheter

Avis och Wallenstam i ny mobilitetssatsning

I början av nästa år erbjuds Wallenstams hyresgäster i Stockholm, Göteborg och Uppsala ett hållbart och miljömässigt alternativ till att äga en bil. Genom ett nytt samarbete med Avis utökas mobilitetslösningen Wallenstam Drive och ger såväl bostads- som kommersiella hyresgäster tillgång till bil vid behov och till ett rabatterat pris. Avtalet innebär också att Avis gör entré på den svenska marknaden med sin poolbilslösning.

Samarbetet mellan Avis och Wallenstam löper över tre år. Det innebär att från och med början av nästa år kan Wallenstams hyresgäster genom en enkel, digital boknings- och betalningslösning boka poolbil utifrån eget behov.

– Långsiktig hållbarhet är viktigt för oss och det känns förstås väldigt bra att kunna erbjuda våra hyresgäster ett bra ekonomiskt och miljömässigt alternativ till att äga en bil genom Wallenstam Drive, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam AB.

– Det här är för oss ett första och viktigt steg i Sverige avseende poolbilslösning, vilket vi ser mycket fram emot. Vi är väldigt glada att kunna genomföra denna unika satsning tillsammans med Wallenstam och bidra till ett mer hållbart resande för deras hyresgäster, säger Ole Grønvold, Management Director för Skandinavien.

ab wall

Marina Fritsche, Regionchef för Wallenstam tillsammans med Ole Grønvold, Management Director för Avis Skandinavien.

Wallenstam lanserade pilotprojektet Wallenstam Drive hösten 2014, tjänsten omfattade då hyresgäster i Göteborg och var i samarbete med Sunfleet och Hertz. Vi har tagit med oss erfarenheterna från pilotprojektet i Det nya avtalet med Avis som omfattar samtliga Wallenstams hyresgäster i Stockholm, Göteborg och Uppsala det vill säga cirka 7 700 hushåll och 1000 företag.

Wallenstam är ett utvecklande fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 40 miljarder kronor och kundbasen utgörs av drygt 7 700 hushåll och 1 000 företag. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 1 miljon kvm. Wallenstam är genom bolaget Svensk NaturEnergi självförsörjande på förnybar energi med 64 egna vindkraftverk i drift. Bolagets B-aktier finns noterade på Nasdaq OMX Stockholm sedan 1984.

Redaktionen