Nyheter

Colabitoil ingår nytt avtal med Yilport Gävle

Yilport Gävles har tecknat avtal med Colabitoil om leverans av drivmedlet HVO100. Yilport Gävles konsumtion, baserat på historik, beräknas till 10 miljoner kronor på årsbasis. Avtalet innehåller även en nyetablering av tankanläggning. Anläggningen om 20 kubikmeter beräknas stå färdig innan årsskiftet och bidra till merförsäljning till övriga aktörer som besöker och verkar på hamnområdet.

– Yilport Gävles verksamhet är redan skonsammare mot miljön än mycket annat inom logistikbranschen, t.ex. långa och tunga vägtransporter. Vi kör redan eget containertåg mellan våra terminaler i Gävle Hamn och Stockholm Nord. Fossilfri HVO 100 i våra bilar, kranar och maskiner känns naturligtvis bra inombords, men det betyder säkert också en hel del för våra kunder. Omtanke om miljön blir successivt en allt viktigare konkurrensfördel. Den som inte tar miljöfrågorna på allvar kommer förr eller senare att tvingas anpassa sig till en ny verklighet när vår omvärld inte längre nöjer sig med bara vackert tal, utan kräver verklig förändring, säger Fredrik Rönnqvist, VD för Yilport Gävle.

– Vi är glada att Yilport Gävle valt oss som leverantör av HVO100. Vi har båda hållbarhet och miljön i tankarna och tillsammans bidrar vi till ett klimatsmart samhälle, säger Colabitoils VD, Jan Nordlöf.

ab yliport

FAKTA:
Förnybar diesel gjord på avfall och restprodukter kan minska växthusgasutsläppen med upp till 92% och bränsleförbrukningen med upp till 5% jämfört med konventionell diesel baserad på råolja. Andra generationens biodiesel, HVO (hydrerad vegetabilisk olja), har samma kemiska egenskaper som fossil diesel men framställs från vegetabiliska och animaliska oljor och fetter. Idag står HVO för den största utsläppsminskningen och är det dominerande och snabbast växande biodrivmedlet på marknaden. HVO100 är ren biodiesel som inte spätts ut med råoljediesel.

OM FÖRETAGET:
Colabitoil Sweden AB grundades 2013 med drivkraften att leda utvecklingen av klimatnytta och kundnyttamed framtidens fossilfria drivmedel. Från Norrsundet, Mellansveriges logistiknav utanför Gävle förser företaget yrkestrafik, företag och konsumenter med förnybara drivmedel. Företaget kortar hela kedjan från råvara, produktion, distribution, till slutanvänd produkt. Genom att kombinera medvetna inköp med lokal produktion, högkvalitativa förnybara oljeprodukter och bra service gör vi det möjligt för kunder att sänka sina koldioxidavtryck.Företaget leder utvecklingen av HVO i Sverige och uppför nu Sveriges första bioraffinaderi för tillverkning av miljödiesel främst framställt av vegetabilisk olja.
För mer information besök www.colabitoil.com

Foto: Yliport
Redaktionen