Nyheter

Hyundai IONIQ electric är Årets Elbil 2017

Hyundai IONIQ electric har av Tidningen Elbilen i Sverige, Elbil Sverige och Uppladdning.nu utsetts till Årets Elbil 2017. Priset delas ut för att uppmärksamma det engagemang, jobb och utveckling som görs för att skynda på Sveriges övergång mot eldriven mobilitet.

Elbil Sveriges medlemmar nominerade tre bilar – Hyundai IONIQ electric, Renault Zoe R400 och Tesla Model X100D där IONIQ electric stod som slutgiltig segrare.

Motiveringen lyder:
”För att ha byggt en elbil som är det närmsta man kommer att åka flygande matta. IONIQ electric imponerar med sin energieffektivitet, som gör att bilen trots sin modesta batteristorlek på 28 kWh får en räckvidd i klass med bilar med betydligt större batteri. Detta parat med en laddning som tack vare sitt kylsystem kan ta upp till 75 kW ger bilen goda möjligheter att genomföra längre elbilsresor, både inom och utom Sveriges gränser, nu och i framtiden.”

ab ny hyundai
Tobias Joelsson, PR- & Informationschef på Hyundai om utmärkelsen:

– Vi är otroligt stolta och tacksamma över att få det här priset. IONIQ electric är byggd för att vara extremt energisnål utan att göra avkall på körglädje, design, säkerhet eller uppkopplingsmöjligheter. Att vi får ta emot Årets Elbil 2017 är ett tydligt tecken på att Hyundai lyckats med just det. Vi arbetar hela tiden fokuserat mot en utsläppsfri vardag och innan 2021 har Hyundai som målsättning att lansera 15 nya miljöbilar. Redan nästa år presenteras en eldriven version av nya B-suven KONA samt nästa generationens bränslecellsbil.

År 2030 skall Sveriges fordonsflotta vara helt oberoende fossila bränslen. Ett led i det är elektrifiering av personbilar. En utveckling som Hyundai är ledande i genom att som enda biltillverkare kunna erbjuda fyra elektrifierade drivlinor – elbil, elhybrid, laddhybrid och bränslecellsdrivna bilar. IONIQ-familjen (elbil, elhybrid och laddhybrid) lanserades våren 2016 och har sedan dess vunnit ett flertal ”Årets Bil”-utmärkelser världen över för sin design, säkerhet och energisnåla prestanda.

Mer information om Hyundai IONIQ electric, plug-in och hybrid hittar du här: http://www.hyundai.se/#bilar

Redaktionen