Nyheter

Strategiska lösningar från Descartes hjälper Iceland Post att skifta fokus och expandera

Iceland Post, som står för postutdelningen på Island, är det senaste tillskottet på Descartes Systems Groups nordiska kundlista. E-handeln på Island växer dramatiskt och Iceland Post skiftar nu huvudfokus från postutdelning till paketleveranser – och man gör det genom att implementera Descartes ruttplaneringslösning.

– En så grundläggande förändring av verksamheten medför en rad IT- och logistikutmaningar, däribland behovet att kunna anpassa våra leveransscheman till ett växande antal sista-minuten hämtningar av paket, säger Einar Geir Jónsson, affärsutvecklingschef på Iceland Post.

– Descartes avancerade lösning ger oss verktygen vi behöver för att omvandla våra logistikprocesser och nå betydligt förbättrade servicenivåer. Vi har redan framgångsrikt implementerat en del av lösningen och är övertygade om att samarbetat med Descartes kommer att hjälpa oss förvandlas till ett paketfokuserat företag.

ab postisland

Iceland Post använder Descartes strategiska ruttplaneringsverktyg för att analysera leveransområden, servicenivåer och dagliga ruttplaneringsprocesser, för att därmed kunna utveckla den mest kostnadseffektiva leveransstrategin. Bolaget kommer att använda den molnbaserade Descartes Route Planner™ On demand-lösningen för att optimera både statiska och dynamiska rutter, och för att i realtid få en GPS-baserad översikt över fordonsrörelser och leveransstatus i hela organisationen.

Descartes ruttplanering och mobila lösning omfattar hela logistikprocessen, från ruttplanering till genomförande och uppföljning. Lösningarna gör att Iceland Post löpande och med kort varsel kan anpassa leveranserna efter mottagarnas specifika behov och önskemål, som exempelvis adressändring så sent som på leveransdagen för att mottagaren vill ha leveransen till arbetsplatsen istället för till hemmet. Iceland Post kommer också att använda Descartes lösning för att ge paketmottagaren löpande uppdateringar inför leverans såväl som att kvittera leveransen helt elektroniskt.

– Vi är glada att kunna bidra till omvandlingen av Iceland Posts verksamhet med våra beprövade lösningar från ruttplanering till genomförande och uppföljning, säger Lars Persson, Sales Director Nordic Region på Descartes.

– Att vi nu kan lägga Iceland Post till kundlistan blir också startskottet för vår strategi att hjälpa nordiska bolag konkurrera med ännu större framgång inom e-andel och hemleveranser.

Om Descartes:
Descartes är global marknadsledare inom efterfrågestyrda lösningar för programvarutjänster med fokus på att förbättra produktivitet, prestanda och säkerhet för logistikintensiva företag. Våra kunder använder våra modulära, molnbaserade lösningar för att planera, schemalägga, spåra och utvärdera transportresurser; planera, fördela och verkställa leveranser; analysera, granska och betala transportfakturor; få tillgång till globala handelsdata; lagra tull- och säkerhetsdokument för import och export – och en lång rad andra logistikprocesser genom att delta i världens största, nätverksbaserade multimodulära logistikgemenskap. Vårt huvudkontor ligger i Waterloo, Ontario i Kanada, men vi har kontor och samarbetspartner över hela världen. Läs mer på www.descartes.com.

Om Iceland Post:
Iceland Post erbjuder pålitliga tjänster för företag och individer inom distribution, kommunikation och logistik, såväl som inom angränsande områden. Företagets vision är att vara ett progressivt och kraftfullt företag inom post och distribution genom att erbjuda pålitlig och stabil service i hela landet och i hela världen, baserat på erkända kvalitetsstandarder. Iceland Post arbetar dessutom för lönsam tillväxt med dess kunders, anställdas och ägares intressen som mål. Iceland Posts distributionsnät når alla hem och företag på Island, där postkontor och lantbrevbärare står för en komplett postservice. Iceland Post verkar internationellt genom samarbeten med andra postföretag och partners som transporterar varor till och från Island, och skapar därigenom länkar till distributionssystem över hela världen. Läs mer om Iceland Post på www.postur.is.

Redaktionen