Nyheter

Addnode Group blir Nordens ledande leverantör av logistiklösningar för hamnar

Addnode Group har förvärvat programvarubolaget InPORT Intelligent PORT Systems AB (”inPort”) som utvecklar logistiklösningar för hamnar, terminaler och rederier. Bolaget är Nordens ledande leverantör inom sitt marknadssegment och omsätter cirka 25 MSEK.

inPort har över 25-års erfarenhet av att implementera och integrera avancerade logistiklösningar till sina kunder. Bolagets egenutvecklade programvarusvit PORTIT används av över 90 procent av de svenska hamnbolagen. Bolaget har under senare år nått stora framgångar utanför Sveriges gränser och idag finns nordiska logistiknav som till exempel Köpenhamn och Stavanger på kundlistan.

ab hamnar

– Våra hamnar spelar en samhällskritisk roll med tanke på dess betydelse för moderna hållbara logistikkedjor och en väl fungerande import- och exportverksamhet. Med inPort ombord stärker Addnode Group sin position som ledande leverantör av programvarulösningar till hållbara städer och samhällen, säger Andreas Wikholm, affärsområdeschef för Addnode Group Process Management.

–   Vi är mycket glada över att bli en del av Addnode Group. Vi får klart bättre förutsättningar att serva kunder i både Norden och övriga Europa. Dessutom ser jag starka synergier inom områden som GIS och 3D-visualisering där Addnode Group är marknadsledande, säger Tord Svanqvist, VD för inPort.

Redaktionen