Nyheter

Volkswagen slog leveransrekord i november

Märket Volkswagen levererade i november fler personbilar än någonsin tidigare under en månad. Det nya rekordet i november uppgick till 594300 bilar. Hittills i är, januari-november, har totalt 5,64 miljoner bilar levererats till kunder över hela världen. Det är en ökning med 4,0 procent jämfört med samma period förra året.

− I slutet av året ser vi en hög fart i alla regioner, vilket har gett effekt. För Volkswagen var årets november den mest framgångsrika månaden någonsin. Det är särskilt glädjande att den positiva försäljningsutvecklingen i Tyskland under de senaste månaderna nu bekräftas av en stark leveransutveckling, och att fler och fler kunder byter till våra elbilar och laddhybrider, säger Jürgen Stackmann som ansvarar för försäljning och marknad inom märket Volkswagen.

Leveranser i regioner och marknader i november utvecklades enligt följande:
Med 142 100 nya bilar var leveranserna i Europa 5 procent högre än året innan. Stark tillväxt uppvisades i Italien (+6,6 procent) och Storbritannien (+7,0 procent), Frankrike (+10,2 procent) och Österrike (+20,3 procent). I Europa var efterfrågan särskilt stor på Golf och Tiguan tillsammans med den framgångsrika lanseringen av nya Polo. Marknaden i Österrike ökade stort mycket tack vare ett miljöincitament.
Med 47800 bilar var leveranserna i Tyskland mycket bättre än året innan (+8 procent). I Västeuropa var leveranserna 3,3 procent högre än samma månad förra året. Orderingången i Tyskland fortsätter att visa en märkbar uppåtgående trend, som bland annat kan hänföras till de positiva effekterna av ett miljöincitament.
På den svenska marknaden registrerades 5 132 bilar (-4,4 procent). Hittills i år har 52 301 bilar registrerats, vilket är en ökning med 0,6 procent jämfört med rekordåret 2016.
I Central- och Östeuropa steg leveranserna med 14,2 procent. Den positiva utvecklingen drivs återigen av Ryssland, som uppvisade en tillväxt på hela 29,0 procent.
Med 50700 bilar var leveranserna i Nordamerika något lägre än samma månad förra året. I USA var det en liten minskning på 500 bilar. Kanada rapporterade en ökning med 31,8 procent i november till 6 000 fordon. Denna trend drivs av Golf Alltrack och Atlas samt Tiguan som lanserades i augusti.

Der neue Volkswagen Tiguan Allspace

38000 bilar levererades till kunder i Sydamerika, en ökning med 31,4 procent. Viktiga drivkrafter bakom denna positiva utveckling var Brasilien med en ökning med 34,0 procent och Argentina med en ökning med 29,8 procent. Tillväxten inom småbilssegmentet var särskilt stark.
Volkswagen fortsatte sin tillväxt i Kina. I november överlämnades 331100 bilar till kunder på denna, den största marknaden. Detta motsvarade en anmärkningsvärd ökning med 16,2 procent, vilket ledde till en ny rekordmånad för leveranser av Volkswagen-bilar i Kina. Efterfrågan på Jetta (31 600, + 22,2 procent) och Magotan (19 400, + 21,3 procent), var särskilt stark. Populariteten för SUV:ar fortsatte. Leveranserna av nya Teramont uppgick till 9 200 exemplar och 33 000 bilar (+ 42,1 procent) från Tiguan-familjen levererades.

På bilden:
Tiguan är en populär bil runt om i världen, här i den längre versionen Allspace.
Foto: Volkswagen

Redaktionen