Nyheter

Hyundai Motor och Aurora samarbetar i utveckling av autonoma bilar till 2021

Hyundai Motor presenterade idag ett strategiskt samarbete med Aurora (ledare inom autonom fordonsteknik) för att lansera självkörande Hyundai-bilar på marknaden innan 2021. Partnerskapet kommer innebära en integrering av Auroras självkörande teknologi i Hyundais bilar för testlansering och utveckling i utvalda pilotstäder.

Projektet kommer främst fokusera på löpande utveckling av hård- och mjukvara för självkörande bilar på nivån som krävs för Level 4 automatisering. Level 4 autonoma bilar definieras av SAE som fordon som kan framföras utan mänsklig styrning och översyn under vissa förhållanden. Målet med partnerskapet är att snabbt utveckla autonoma bilar för en säker och bred lansering.

– Vi vet att framtidens sätt att transporteras är helt autonomt och att autonom körteknik behöver testas i trafik för att kunna lanseras på ett säkert sätt, säger Dr. Woong Chul Yang, Vice Chairman på Hyundai Motor.

– Genom att kombinera vår avancerade fordonsteknik och de senaste säkerhetsfunktionerna med Auroras marknadsledande Level 4 autonoma teknologi har vi möjlighet att accelerera mobilitetsrevolutionen och placera Hyundai i ledande position.

ab hyundai

Hyundai och Aurora delar en gemensam vision om att förbättra mobilitet och säkerhet på världens vägar samt att tillsammans förena de färdigheter och erfarenheter som krävs för att framgångsrikt introducera tekniken i stor skala på marknaden. I nästan 50 år har Hyundai varit ledande inom fordonsdesign, säkerhet och tillverkning, vilket snabbt gjort företaget till en av världens största biltillverkare.

Auroras grundare har under två decennier lett revolutionen för självkörande bilar, genom att skapa team och banbrytande moderna maskininlärningstekniker som kommer förändra hur vi transporteras framöver. Tillsammans skall Hyundai och Aurora arbeta snabbt för att kunna erbjuda självkörande teknologi till marknader över hela världen.

– Aurora är exalterade över att samarbeta med Hyundai Motor för att göra de sociala fördelarna med självkörning tillgängliga globalt, berättar Dr. Chris Urmson, CEO på Aurora.

– Det här partnerskapet kombinerar Hyundais styrka inom fordonsdesign, säkerhet och tillverkning med Auroras expertis inom självkörande teknologi för att tillsammans göra en positiv skillnad i världen.

Hyundai Motors partnerskap med Aurora är en del av företagets löpande arbete mot att förverkliga helt autonom bilkörning. Hyundai började testa autonoma fordon på allmän väg i USA under 2015 efter att ha erhållit tillstånd från staten Nevada. Förra året under CES 2017, utökade Hyundai sina försök i stadsmiljö genom att demonstrera självkörande teknik för allmänheten med autonoma modeller av IONIQ.

Nästa generationens bränslecellsbill från Hyundai, som gör sin officiella debut på CES 2018 blir första modellen att användas när testprocessen startar senare i år. Bränslecells-drivlinan är en ideal plattform att implementera autonom körteknik på, då den kräver stor mängd kraft för att stödja den stora datamängden, såväl som driften av hårdvara och sensorer. Vätgasdrivna bränslecellbilar kommer att kunna tillhandahålla en stabil elförsörjning utan det behöver ha stor inverkan på körsträckan.

Redaktionen