Nyheter

DriveNow och Scandic erbjuder hotellgäster flexibelt och medvetet resande

Under januari inleder bildelningstjänsten DriveNow och hotellkedjan Scandic ett samarbete. Scandics gäster kommer kunna registrera sig kostnadsfritt hos DriveNow för att köra utsläppsfritt med DriveNows elbilar, i Stockholm och de 12 andra europeiska städer där DriveNow finns.

– DriveNow möter behovet av flexibilitet hos många turister och affärsresenärer som vill uppleva Stockholm genom att köra själva – och är dessutom billigare än taxi. Att alltid ha tillgång till bil i stan gör det också enklare att välja ett klimatsmart alternativ, som tåg, även när man reser till Stockholm, säger Fredrik Ellsäter, vd på DriveNow.

Scandic arbetar kontinuerligt för att minska hotellverksamhetens miljöpå­verkan och har en lång tradition av att erbjuda sina gäster flera olika hållbara alternativ. Scandic står till exempel bakom häng-upp-handduken där gästen kan påverka hotellets förbrukning av rengöringsmedel. Kedjan erbjuder även eget vatten i flaska och icke transporterat eller buteljerat vatten för att minska transportutsläpp. Nu får alla Scandicgäster alltså även tillgång till bildelning genom smart delningsekonomi i totalt 13 europeiska städer, om de väljer att kostnadsfritt bli medlemmar hos DriveNow.

ab drive

– Det här är en kul, flexibel service att kunna erbjuda våra gäster, kanske vill man som gäst låna bil för ett möte eller en utflykt under sin vistelse. Det gifter sig fint med tanke på eldrivna bilar som kan hyras genom delningsekonomi och det faktum att vi vill erbjuda tjänster som inte ger avkall på miljöarbetet, säger Mikaela Björkander, Marketing Manager B2B för Scandic Sverige.

Scandic är det största hotellföretaget i Norden med 16 000 medarbetare och med ett nätverk av närmare 280 hotell sex länder. I Sverige finns sammanlagt 85 hotell från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Om DriveNow:
DriveNow är en ny typ av bildelningstjänst där bilarna hyrs och lämnas tillbaka på valfri plats. Idag finns tjänsten, som ägs av BMW Group och Sixt, i tolv europeiska städer utöver Stockholm: Berlin, Bryssel, Düsseldorf, Hamburg, Helsingfors, Köln, Köpenhamn, Lissabon, London, Milano, München och Wien. DriveNows bilflotta består av över 6000 premiumbilar från BMW och MINI, och elbilsmodellen BMW i3 finns i samtliga städer. Mer än en miljon registrerade kunder använder DriveNows friflytande bilpool. I Stockholm har DriveNow 300 bildelningsbilar. Enligt flera studier ersätter varje DriveNow-bil minst tre privatägda bilar, viket bidrar till att förbättra trafiksituationen och trängseln i staden. Tjänsten är mycket enkel och smidig att använda. Initialt behöver kunden registrera sig, sedan kan bilarna reserveras via DriveNow-appen eller på telefon. Kunden öppnar upp bilen direkt med appen, kör dit den ska och lämnar sedan tillbaka den på den plats som passar bäst. Allt ingår i minutpriset – parkering, försäkring och bensin – oavsett stad, och medlemskapet gäller i alla städer där DriveNow finns.

Redaktionen