Nyheter

Lanseringspris klart för halvkombin C4 Cactus

Nya Citroën C4 Cactus har Sverigepremiär i april hos de svenska Citroën-återförsäljarna och det är en ny halvkombi som karaktäriseras av en djärv formgivning, nya teknologier och en unik komfort som strålkastarljuset kommer riktas mot.

Den nya halvkombin har bland annat både modernitet och fräckhet i linjerna och dessutom har Citroëns nya fjädringsinnovation sin Europapremiär i bilen, Progressive Hydraulic CushionsTM (PHC), som bidrar till att de åkande får känslan av att färdas på en flygande matta. Vidare är det världspremiär för Advanced Comfort SeatsTM – bilsäten som kan justera sig efter exempelvis förarens tyngd och kroppsform vilket medverkar till en unik sitt- och åkkomfort. Lanseringspriset för Nya C4 Cactus PureTech 110 S&S är 159 900 kr för grundutrustningsnivå ”Live”, där även den nya fjädringen ingår. I samband med lanseringen så kommer de första kunderna få möjlighet att ta del av en ”fri uppgraderingskampanj”, där de som väljer en ”Live” får en fri uppgradering till mellanutrustningsnivån ”Feel”. Den förväntade storsäljaren är PureTech 110 S&S på högsta utrustningsnivån ”Shine” för 169 800 kr. Citroën Sverige har stora förväntningar på att nya komfortabla C4 Cactus ska ge fina försäljningssiffror och blåsa nytt liv i Sveriges halvkombisegment.

ab citroen cactus

Unik karaktär och fräck design
Nya C4 Cactus imponerar med sin stora och expressiva front, sina omgjorda sidor och dörrar samt ett väl integrerat akterparti med bakljus som har 3D-effekter. Med ett axelavstånd på 260 cm samt korta överhäng fram och bak garanteras en lätthanterlig bil med goda vägegenskaper som samtidigt har all den rymlighet som en bil i detta segment förväntas ha. Bilen har några typiska designelement från Citroën som Airbumps®, nu placerade i nedre delen av dörrarna, sidorutor med kamouflerade A- och B-stolpar samt en flytande taklinje. Det finns goda möjligheter att välja sin egen färgprofil på bilen, 22 kombinationer står till buds för exteriören genom nio karossfärger och två färgpaket vilket borgar för att kunden ska kunna skapa en halvkombi som känns unik. För interiören finns tre olika inredningsalternativ att välja på.

En ny dimension av komfort
Den nya halvkombin tar begreppet åkkomfort till nya höjder. Här används fullt ut tekniken från Citroën Advanced Comfort® (CAC) programmet (se mer pressinformation om CAC bifogat nedan) och nya C4 Cactus är första bilen ut med det nya fjädringssystemet Progressiv Hudraulic CushionsTM (PHC), en komforthöjande fjädring som får den nya halvkombin att stå ut från mängden. Fjädringsinnovationen är unik för Citroën och ger en mycket hög komfort som filtrerar bort vägens ojämnheter (se förklarande video längre ned). Det är också den första bil i världen som använder Advanced Comfort SeatsTM där stolen anpassar sig efter förarens kropp. Vidare har stor vikt lagts också vid den akustiska komforten och ljudabsorberande materialval som gör att de åkande kan färdas i sin bil på ett tyst, lugnt och avspänt sätt. Bilen finns med 10 olika förarassistanssystem som hjälper till vid körningen samt Mirror Screen med Apple CarPlay och MirrorLink.

Bränsleeffektiva och starka motorer samt möjlighet att tanka fossilfritt
Motorutbudet är anpassat för såväl bränsleeffektiv stadskörning, weekendturer eller längre körning till fjärran resmål. Bensinmotorn i nya C4 Cactus är den 3-cylindriga bensinmotorn PureTech 110 S&S, antingen med sexväxlad manuell eller automatisk sexstegad växellåda. PureTech-motorn fick den prestigefyllda utmärkelsen ”International engine of the Year” såväl 2015, 2016 samt 2017. Dieselmotorn är en BlueHDi 100 med manuell växellåda. Den dieseldrivna versionen kan även köras på det fossilfria bränslet HVO100. HVO100 är en typ av biodiesel som kemiskt sett är identisk eller mycket lik fossil diesel men det är ett förnybart bränsle som baseras på avfall, restprodukter och vegetabiliska samt animaliska oljor (ej palmolja) och man kan därför ersätta diesel helt med HVO100. Citroën var och är fortfarande ett av de första varumärkena i Sverige att godkänna sina dieseldrivna person- och transportbilar för detta fossilfria bränsle.

Introduktionspriserna1:

Lanseringspriser

PureTech 110 S&S Live 159 900 kr

PureTech 110 S&S Feel 159 900 kr

PureTech 110 S&S Shine 169 800 kr

PureTech 110 S&S EAT6 Feel 174 900 kr

PureTech 110 S&S EAT6 Shine 184 800 kr

Blue HDi 100 S&S Feel 179 900 kr

Blue HDi 100 S&S Shine 189 800 kr

Foto: Citroën
Redaktionen