Nyheter

69 procent fler flög med WOW air – enorm tillväxt för isländska lågprisflygbolaget

Isländska WOW air fortsätter att växa i rask takt. Under 2017 transporterades 2,8 miljoner passagerare mellan flygbolagets 37 destinationer i Europa och Nordamerika – en ökning med 69 procent mot 2016. Flygbolagets vd och ägare Skúli Mogensen uppskattar att passagerarantalet kommer att öka med ytterligare en knapp miljon under 2018.

WOW air har haft en stark tillväxt under 2017. Bara under rekordmånaden december flög 214000 resenärer till och från Island med lågprisflygbolaget – en ökning med 23 procent samma månad året cinnan. Sett över hela året fyllde bolaget 88 procent av passagerarstolarna på flygplanen.

– 2017 karaktäriserades av en enorm tillväxt och investeringsgrad på alla områden. Ett stort tack till all vår fantastiska personal som har kunnat hantera den enorma påfrestning det innebär att hantera en passargerarökning med 69 procent under ett år. December var dessutom en exceptionellt bra månad för WOW air och vi har aldrig varit i en bättre position än vi är i nu att kunna hantera den fortsatta tillväxten under kommande år. Mot slutet av 2018 förväntas vi ha transporterat ytterligare 3,7 miljoner passagerare, säger Skúli Mogensen, grundare och vd för WOW air.

Men det är inte bara passagerarantalet som växer. Utöver de tidigare tio destinationerna i Nordamerika läggs nu ytterligare fem destinationer till: Detroit, Cleveland, Cincinnati, St. Louis och Dallas. För att motsvara den fortsatt ökande efterfrågan investerar WOW air därför i sju nya flygplan under 2018.

Flottan utökas med två Airbus A321ceo, en Airbus A321neo och fyra Airbus A330-300neo widescreen. Flygplanen är helt nya och tillhör den nya generationen Airbus A330 som är mer bränsleeffektiv än motsvarande flygplan från andra tillverkare tack vare en ny vingdesign som optimerar luftflödet.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över de nyheter vi introducerar i verksamheten under det kommande året, både när det gäller nya destinationer, nya flygplan och nya tjänster för att göra reseupplevelsen med WOW air ännu mer bekväm och trivsam, säger Skúli Mogensen.

Om WOW air
WOW air är Islands enda lågprisflygbolag och WOW airs löfte till sina passagerare är att erbjuda de lägsta
flygpriserna, en modern flygplansflotta med minsta möjliga bränsleutsläpp och branschens största leende. WOW
air flyger fyra gånger per vecka från Stockholm Arlanda flygplats till Reykjavik, med direktförbindelse till Boston,
Washington D.C, New York, San Francisco, Los Angeles, Toronto, Montreal, Miami och Pittsburgh. Under 2018
tillkommer även destinationerna Detroit, Cleveland, Cincinnati, St. Louis och Dallas.
WOW air bildades i november 2011 av entreprenören Skúli Mogensen. I dag trafikerar de lila flygplanen 37
destinationer i Europa och Nordamerika. 2013, 2014 och 2015 rankades WOW air till 7:e bästa lågprisflygbolag i
Europa vid Skytrax World Airline Awards och var det yngsta flygbolaget på topp 10-listan.

Redaktionen