Nyheter

thyssenkrupp satsar på intelligenta passagerarsystem för flygplatser

thyssenkrupp bemästrar ett brett spektrum av smarta flygplatslösningar och jobbar alltid mot dess utveckling. För att ytterligare digitalisera verksamheten har thyssenkrupp förvarvat FMT: s division för flygplansportdocksystem.

FMT är en ledande aktör inom branschen som introducerat branschens första Visual Docking Guidance Systems (VDGS) på 1970-talet. Med denna affär förvärvar thyssenkrupp FMTs immateriella egenskaper samt dess högt erfarna FoU-team som ansvarar för tillverkningen av några av de mest avancerade portsystemen till större flygplatser över hela världen.

Med International Air Transport Association (IATA) som uppskattar att passagerarförfrågan kommer att fördubblas med 7,2 miljarder till år 2035, breddar thyssenkrupp sin nuvarande flygplatslösningsportfölj med FMTs integrerade intelligenta system. Genom att integrera olika aspekter av grundverksamheten kan dessa lösningar förbättra mobiliteten i flygplatser betydligt mycket.

Som kommentar till affären säger Philip de Coninck, VD för thyssenkrupp Airport Solutions, att ”Incidenter i markverksamhet kostar flygindustrin upp till 4 miljarder dollar per år. Med våra lösningar vill vi hjälpa våra kunder att inte bara undvika denna kostnad utan även ha snabbare vändningstider och säkrare miljöer vid porten. Tillsammans kommer vår internationella insats och FMTs kompetens att utveckla dessa system och ge oss en stor fördel vid förbättring av våra nuvarande erbjudanden och bemötandet av våra kunders framtida behov. ”

”FMTs dockningsdelsystem för flygplansportar fungerar i framkant av avancerade portsystem. FMTs flygports-dockningssystemdivision ökar säkerheten vid flygplatser samtidigt som avgångstiderna och flygindustrins påverkan på miljön minskas. Efter försäljningen av flygplansdockningssystemsavdelningen kommer FMT att fokusera på vidareutveckling av passagerarbrädor för både flygplatser och kryssningsportindustrin ”, säger Peter Kollert, styrelseordförande i FMT.

thyssenkrupp Elevator är etablerad som ’game-changer’ inom mobilitetsbranschen i städer och har en omfattande portfölj som redan förbättrar effektiviteten och säkerheten på flygplatser.

thyssenkrupps snabba gångväg ACCEL driver ner anslutningstider i flygplatser och generera tidsbesparing på upp till 70 %. iwalk – företagets rörliga gångvägsteknik – har installerats i flygplatser på fyra kontinenter. Även andra genombrott av innovationer som världens första horisontella och vertikala repelösa hissystem MULTI och MAX, hissindustrins första molnbaserade prediktiva underhållslösning, höjer ribban för rörlighet för passagerare i städer över hela världen.

thysenkrupps produkter och lösningar installeras på flera större flygplatser runt om i världen, bland annat Los Angeles, Miami, Toronto, London, Frankfurt, Madrid, Dubai och Hong Kong. Det levererar även 143 passagerarbryggor på den nya kommande flygplatsen i Istanbul som är världens största flygplats. thyssenkrupp kommer även att ansvara för underhållet efter genomförandet.

Om FMT:
FMT är engagerad i utveckling, design, tillverkning och leverans av innovativa passagerarhanterings- och operativsystem för flygplatser världen över. FMT har försäljningskontor över fyra kontinenter. All forskning och utveckling och tillverkning sker på FMTs globala huvudkontor i Trelleborg, Sverige. FMT kombinerar 50 års erfarenhet av spetsteknologi, vilket skapar en världsledande position inom produktion och installation av toppmoderna passagerarbryggor samt Visual Docking Guidance Systems.

thyssenkrupp Elevator samlar koncernens globala verksamhet inom passagerartransporter. Med en försäljning på 7,7 miljarder euro i skatt 2016/2017 och kunder i 150 länder byggde thyssenkrupp Elevator sin position som ett av världens ledande hissföretag från början på bara 40 år och tillämpade thyssenkrupps unika tekniska möjligheter. Med mer än 50 000 kvalificerade medarbetare erbjuder företaget smarta och innovativa produkter och tjänster som är utformade för att möta kundernas individuella behov. Portföljen omfattar passagerar- och godshissar, rulltrappor och flyttar, passagerarbrädor, trapp- och plattformshissar samt skräddarsydda servicelösningar för alla produkter. Över 1000 platser runt om i världen erbjuder ett omfattande försäljnings- och servicenätverk för att garantera närhet till kunderna.

Foto: thyssenkrupp

Redaktionen