Nyheter

Smurfit Kappa expanderar sitt globala nätverk av återvinningsanläggningar

…placerad för att möta stadens växande återvinningsbehov.

En vagnpark med miljövänliga hybridfordon samlar in papper och kartong från hushåll och företag. Detta sorteras sedan vid anläggningen och skickas till Smurfit Kappas pappersbruk i Mengibar, där det omvandlas till papper som används för att producera nya wellpappförpackningar.

Fabriken är byggd för att säkerställa högsta möjliga arbetsmiljöstandard och närheten till stadskärnan gör den till en perfekt strategisk partner för staden Malaga.

I sitt tal i samband med öppnandet sa Ignacio Sánchez, chef för återvinning i Spanien: — Vi är stolta över att kunna slå upp portarna till denna innovativa nya anläggning, som är ytterligare ett bevis på vårt pågående engagemang för hållbar utveckling.

— Pappersbaserade förpackningar är 100 % återvinningsbara. All wellpapp, solidpapp och kartonnage kan bearbetas i en process för att förvandla det till en ny förpackning på så lite som 14 dagar, vilket illustrerar strategin med ett verkligt slutet kretslopp.

Henri Vermeulen, vice vd för Återvunnet Papper på Smurfit Kappa tillade: — Den här anläggningen spelar en viktig roll i vår pågående strategiska prioritering för att säkerställa en permanent tillgång till återvunnet papper av tillräckligt hög kvalitet i syfte att garantera behoven hos alla våra kunder i kedjan. Vi är därför mycket glada över att ha öppnat ytterligare en anläggning för pappersåtervinning.

Smurfit Kappa har länge arbetat målmedvetet med bästa praxis inom återvinning och har ett globalt nätverk av specialiserade återvinningsanläggningar. Företaget slutförde nyligen köpet av en 12 000 m2 stor tomt i Blackburn i Storbritannien för att kunna öka sin återvinningskapacitet i regionen markant.