Nyheter

Volvo L350H: flaggskeppet bland Volvos hjullastare

Den helt nya Volvo L350H tar plats bland Volvos övriga hjullastare med upp till 20 % bättre bränsleekonomi än föregående modell, en mängd produktivitetsförbättringar och en ny djärv design.

L350H är Volvo Construction Equipments största hjullastare och redo för många olika arbetsuppgifter,från gruvdrift och stenbrott till tunga infrastrukturprojekt. L350H som är baserad på framgångarna hos föregångaren L350F som lanserades för mer än 10 år sedan, har fått en helt ny design och är utrustad med den senaste innovativa tekniken.

Upp till 5 % högre produktivitet

L350H är en perfekt kombination av kraft och stabilitet och byggd för maximal produktivitet. Vår nya generation lastkännande hydraulik ger ännu bättre redskapsrespons och minskar cykeltiderna tack vare snabbare höjning och sänkning av bommen.

Volvo erbjuder en stor mängd redskap som ytterligare ökar maskinens prestanda. Redskapen är anpassade i storlek och konstruktion till L350H-maskinens specifikationer, inklusive länkarmsgeometri, brytkraft och lyftkraft, och är byggda för arbetsuppgifter såsom tippning, tung blockhantering och timmerhantering. Det går också att beställa redskap som är skräddarsydda för en specifik uppgift.

Den nya bergsskopan har en längre botten och en optimerad radie vilket ger smidigare fyllning och upp till 15 % högre produktivitet. Dessutom gör den långa bommen att en 70 tons lastbil kan fyllas på endast sex skopor.

För hög lyftkraft och maximal stabilitet i blockhantering kan L350H fås i två varianter – standard eller förstärkt (heavy duty) – och med många olika robusta Volvo-redskap, inklusive stengaffel för blockhantering, brytgaffel och raka.

Volvos nya skopa för upplagslastning rymmer 10,7 m³ och ger upp till 5 % högre produktivitet. Skopan har fått en ny konstruktion med konvexa sidor och förbättrat spillskydd vilket ger enklare fyllning och mindre spill. Som extrautrustning finns lastarmsfjädring (BSS), vilket ger förbättrad produktivitet och stötupptagning. Utifrån växelläge och hastighet aktiveras systemet automatiskt.

20 % högre bränsleeffektivitet

L350H är även utrustad med intelligent teknik som ger lägre bränsleförbrukning. Med skopor som är enklare att fylla kan mer material flyttas med mindre bränsleåtgång, och lägre hydraulflöde vid sänkning och tippning förbrukar mindre hydraulpumpseffekt.

L350H är försedd med Volvos starka D16-motor som ger högt vridmoment vid låga varvtal, och som kan stängas av automatiskt när maskinen är inaktiv en specificerad tid. Det här hjullastarflaggskeppet är även utrustat med Eco-gaspedal – en unik Volvo-funktion – som uppmuntrar ekonomisk drift genom ett mekaniskt mottryck när gaspedalen trycks ned överdrivet långt, vilket bidrar till bättre total bränsleekonomi.

Bekväm körning

L350H är ny inifrån och ut och är konstruerad med tanke på bästa komfort. Volvos branschledande hytt har minimala vibrationer och ger utmärkt sikt tack vare en ny bakåtriktad kamera och nykonstruerade backspeglar. Volvos hytt har en ny förarstol med förbättrad klimatkontroll med inbyggd ventilation och ett uppgraderat gränssnitt mellan människa och maskin som är standard på Volvos alla hjullastare i H-serien. Det har blivit enklare och säkrare att stiga in i och ut ur hytten tack vare smart placering av orangefärgade ledstänger och steg, plus att dörren kan öppnas via en fjärrkontroll.

L350H kan anpassas med tre olika hydraulalternativ för önskad typ av respons – mjuk, normal eller omedelbar – för mindre tröttande körning och smidigare hantering. Dessutom ger Comfort Drive Control (CDC) operatören möjlighet att styra maskinen via en joystick, vilket är speciellt effektivt vid kortcykellastning.

Byggd för att leverera

L350H är konstruerad för maximal hållbarhet och har en massiv ramstruktur och en specialkonstruerad Z-lyftarm med dubbla tätningar vid varje tapp. Dessutom bidrar kraftiga axlar med avlastade drivaxlar, planetväxelreducering och underhållsfria bakaxellagringar till längre komponentlivslängd.

Motorhuvsluckor på sidorna förenklar underhåll och daglig kontroll. Dessutom är viktiga underhållspunkter enkelt åtkomliga via gångbryggorna. Den passiva regenereringsprocessen rengör automatiskt dieselpartikelfiltret utan prestandaförsämring.

Volvo och Swecon kan erbjuda flera olika tjänster såsom maskinövervakningVolvo originaldelarförarutbildning och Volvo Site Simulation, för att bara nämna några få, som förhöjer maskinens prestanda och din lönsamhet.

Specifikationer för L350H

Beroende på maskinkonfiguration: Standardbom, 7,3 m³ rak skopa med tänder och segment.

Volvo L350H Steg 4
Statisk tipplast vid full sväng kg 34 290
Skopvolym m3 6.2-12.7
Timmergrip m2 5.5-6.3
Maskinvikt kg 50 000 – 56 300
Brytkraft kN 472.8
Motor Volvo D16E
Max. effekt vid varv/min 1 800
varv/s 30.0
…SAE J1995 brutto kW 397
hk 540
…ISO 9249, SAE J1349 netto kW 394
hk 532
Däck 35/65 R33