Nyheter

DriveNow introducerar Sveriges första digitala bildelningstjänst

Bildelningstjänsten DriveNow, från BMW och Sixt, slopar plastkorten och blir därmed Sveriges första digitala bildelningstjänst där mobilen är navet för att boka och köra en bil. Bland de 13 länder där DriveNow finns är Sverige ett av de länder som är först ut att helt digitalisera tjänsten.

– Vår målsättning är att vara den bästa bildelningstjänsten i Sverige. Flexibel bildelning ökar stort bland yngre storstadsbor som är varma anhängare av delningsekonomin. De är smarta och vill inte äga en bil med höga kostnader, samtidigt som de vill ha friheten att köra när de vill, Fredrik Ellsäter, vd på DriveNow.

Alla de viktigaste funktionerna är nu samlade i appen; användarna kan välja att tanka, ladda, avsluta och parkera hyran. Dessutom visar appen nu också körminuter i realtid (eller återstående körtid inom ett bokat timpaket).

Med de nya uppdateringarna av appen kommer användarna också enklare att kunna använda DriveNow utomlands – genom att kunna acceptera de lokala villkoren direkt i mobilen.

– 8 av 10 användare i Stockholm nyttjar redan i första hand appen när de kör DriveNow, då de tycker att det är snabbare och bättre. Det – i kombination med de tydliga miljöfördelarna – gör att vi nu slopar plastkorten helt, säger Fredrik Ellsäter.

Redaktionen