Nyheter

Ny flyglinje ökar tillgängligheten till Skåne från Asien

Finnair har ett stort nätverk bestående av bland annat 19 asiatiska städer och 100 europeiska destinationer. Genom flygbolaget BRA’s lansering av en direktlinje mellan Helsingfors och Malmö får Skåne nu en rejält ökad tillgänglighet från en stor och intressant marknad.

Den nya Helsingforslinjen blir via Malmö Airport den snabbaste, smidigaste och enklaste vägen mellan Skåne och Asien. Kina är en av Tourism in Skånes prioriterade marknader, med stor tillväxtpotential. Gästnätterna från Kina har tredubblats de senaste åren, från drygt 8000 gästnätter 2014 till 24 000 år 2017.

– Denna nya flyglinje med connections till 19 destinationer i Asien ger helt nya möjligheter både för näringslivet i Skåne och för de asiatiska besökarna och är ett tydligt resultat av samarbetet kring ruttutveckling inom Swedish Skåne, säger Pia Jönsson Rajgård, VD Tourism in Skåne AB.

– Jag är glad att kunna erbjuda våra resenärer en direktlinje till Helsingfors. Vi har en stadig tillväxt av resenärer och destinationer och nu kan vi addera både Helsingfors och många nya spännande destinationer vidare ut i världen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Den nya rutten mellan Malmö Airport och Helsingfors Vantaa Airport går en gång om dagen, sex gånger per vecka. Det blir flyg varje vardag samt på söndagar. Första flyget lyfter den 16 april 2018, och blir bokningsbart via båda flygbolagen.

Foto: BRA
Redaktionen