Nyheter

Kia vinner tre priser vid iF Design Awards

Stinger, Stonic och nya Picanto är de senaste Kia-modellerna som får pris för sin design och uppmärksammas med iF Design Award.

Kia Motors har fått tre nya utmärkelser att lägga till sin växande samling av prestigefyllda priser för ”enastående design” av sina bilar. Det är andra året i rad som Kia vinner tre iF Design Awards. Totalt har nu 15 modeller fått detta eftertraktade pris.

Sportsedanen Stinger är designad på Kias europeiska designcenter i Frankfurt och är inspirerad av klassiska gran turismo-bilar; muskulös och med karaktärsfull fastback-profil.

Minisuven Stonic är liksom Stinger designad i Frankfurt och har tuff crossoverdesign som dessutom går att individualisera i hög utsträckning.

Picanto är småbilen som tillför ungdomlig och energisk karaktär i klassen, dessutom med en förvånansvärt smart och rymlig interiör.

iF Design Award är ett av världens viktigaste pris för framstående design. I år deltog företag från 54 länder med 6 400 bidrag, som bedömts av en internationell jury bestående av 63 designexpterter.
Den officiella prisceremonin för 2017 iF Design Awards kommer att äga rum den 9 mars på BMW Welt i München.