Nyheter

Helt nya BMW X4

Helt nya BMW X4 utmärker sig med individualitet, dynamik och innovation i stora doser. Modellen är nästa kapitel i framgångssagan för den första Sports Activity Coupen i premium-segmentet av mellanklassbilar.

Cirka 200 000 bilar har sålts runt om i världen sedan första generationens X4 lanserades 2014.

Helt nya BMW X4 understryker sin individuella karaktär med förbättrade köregenskaper, dynamisk design som accentuerar bilens sportighet, förfinad premiumatmosfär i inredningen, toppmodernt förarsystem samt avancerade uppkopplingsmöjligheter.

Design: dynamiska proportioner och atletisk stil
Exteriördesignen på BMW X4 är en studie av dynamik och kraftfull närvaro. Svepande ytor och moderna accenter kännetecknar den omisskännliga X4-estetiken.

Jämfört med den utgående modellen har längden ökat med 81 millimeter till 4 752 millimeter, hjulbasen har ökat med 54 millimeter till 2 864 millimeter och bredden har ökat med 37 millimeter till1 918 millimeter, det skapar dom dynamiskt sträckta proportionerna på den nya modellen. I fronten sitter en stor njurformad grill med tredimensionellt utseende. Dubbla LED-strålkastare med dynamiska konturer samt horisontella dimljus är en ny tolkning av dom välbekanta hexagonala strålkastarna som BMW X-modellerna har.

Separata designfunktioner och modellspecifika 19-tums lättmetallfälgar är en del av specifikationen för xLine, M Sport X och M Sport modellvarianter, vilket gör att utformningen av utsidan och interiören kan skräddarsys för att återspegla ägarens personliga stil. Helt nytt är att BMW X4-kunder nu också välja från BMW Individuals rika utbud på tillval.

Inredning: sportig karaktär med en modern premiumkänsla
Interiört utstrålar nya BMW X4 en modern premiumkänsla kombinerad med en iögonfallande dynamik. Förarplatsens utformning, låga instrumentpanel och något förhöjda sittposition hjälper till att skapa en trygg körupplevelse. Sportstolarna med sidostöd har fått en ny design och med ”knee pads” på sidokonsolens sidor ger det en ökad känsla av sportighet.

Förstklassiga material, exakt byggkvalitet och noggrant utformade detaljer är karakteristiska för helt nya BMW X4. Instrumentpanelens och dörrpanelernas ytor smälter in i varandra, medan X-logotyperna präglade i dörrens elektropläterade ytor accentuerar detaljerna. Ytterligare elektropläterad detaljering, den nya Vernasca-läderklädseln och en instrumentpanel i Sensatec finns på listan med tillval, liksom trezoners automatisk klimatkontroll, aktiv sätesventilation, ambient lightning samt Ambient Air-paket, BMW Display Key och det generöst dimensionerade taket med panoramautsikt.

Stora förvaringsfack, rymliga dörrfickor, dryckeshållare och olika förvaringsutrymmen är några exempel på de nya egenskaperna hos nya BMW X4. Det finns tre fullstora sittplatser i baksätet, som erbjuder mer benutrymme än tidigare. Lastutrymmet kan utökas från 525 till högst 1 430 liter genom att fälla ryggstöden på baksätet. Standard med 40:20:40 split.

Utökat operativsystem, avancerade förarstöd och nya BMW ConnectedDrive-funktioner
iDrive-displayen och operativsystemet i nya BMW X4 innehåller en fristående kontrolldisplay med en 10,25-tumsversion som tillval med pekskärmsfunktion. Röststyrningssystemet har genomgått ytterligare förbättringar och kan nu följa fritt formulerade instruktioner(engelska och tyska). BMW gesture control, multifunktionsinstrumentdisplayen och den senaste generationen av BMW Head-Up Display är också tillgängliga som tillval.

Utbudet av komfort- och säkerhetshöjande förarsystem har utvecklats ytterligare. Tillvalet Driving Assistant Plus innehåller den nya generationens aktiva farthållare med Stop & Go-funktionen, styr- och körfältsassistenten, Lane Keeping Assistant med aktivt sidokollisionsskydd och Crossing Traffic Warning och Crossroads varningssystem. Den nya funktionen Parking Assistant Plus innehåller även funktionerna Top View, Panorama View och 3D View. Ytterligare ett tillval är WiFi-hotspot-förberedelsen, vilket möjliggör snabb online-anslutning för digitala enheter och telefoni med trådlös laddning för kompatibla smartphones.

Nya digitala tjänster från BMW ConnectedDrive erbjuder omfattande hjälp med personlig mobilitetsplanering. Standard ConnectedDrive-tjänster utgör grunden för åtkomst till funktioner som information om realtidstrafik, parkeringsinformation och concierge-tjänster. Mobilassistenten BMW Connected interagerar med fordonet med via exempelvis smartphones, smartwatches och röststyrda personliga assistenter genom den flexibla plattformen, Open Mobility Cloud.

Körupplevelse: dynamisk, effektiv och mångsidig
Kunderna kommer att kunna välja mellan tre bensinmotorer och fyra dieselmotorer:

BMW X4 xDrive20i drivs av en fyrcylindrig bensinmotor på 184 hk och 290 Nm. (bränsleförbrukning kombinerad: 7,3 – 7,1 l / 100 km, CO2-utsläpp kombinerat: 168 – 163 g / km)*.
Acceleration 0-100 km/h 8,3. sek Toppfart 215 km/h.
BMW X4 xDrive30i har fyrcylindrig bensinmotor på 252 hk och 350 Nm.
(bränsleförbrukning kombinerat: 7,3 – 7,2 l / 100 km, CO2-utsläpp kombinerat: 168 – 164 g / km)*.
Acceleration 0-100 km/h 6,3 sek. Toppfart 240 km/h.
BMW X4 M40i (preliminärt tillgänglig augusti 2018) har en rak sexcylindrig bensinmotor på 360 hk och 500 Nm. (bränsleförbrukning kombinerad: 9,2 – 9,0 l / 100 km, CO2-utsläpp kombinerat: 213 – 209 g / km)*. Acceleration 0-100 km/h 4,8 sek. Toppfart 250 km/h.
BMW X4 xDrive20d har en fyrcylindrig diesel som genererar 190 hk och 400 Nm.
(bränsleförbrukning kombinerad: 5,6 – 5,4 l / 100 km). CO2-utsläpp kombinerat: 168 – 164 g / km)*. Acceleration 0-100 km/h 8,0 sek. Toppfart 213 km/h.
BMW X4 xDrive25d har en fyrcylindrig diesel som genererar 231 hk och 500 Nm. (bränsleförbrukning kombinerad: 5,7-5,5 l / 100 km, CO2-utsläpp kombinerat: 149 – 145 g / km)*.
Acceleration 0-100 km/h 6,8 sek. Toppfart 230 km/h.
BMW X4 xDrive30d (preliminärt tillgänglig augusti 2018) har en, rak, sexcylindrig dieselmotor med 265 hk och 620 Nm. (bränsleförbrukning kombinerad: 6,2 – 5,9 l / 100 km, kombinerat koldioxidutsläpp: 163 – 156 g / km)*. Acceleration 0-100 km/h 5,8 sek. Toppfart 240 km/h.
BMW X4 M40d har en rak sexcylindrig dieselmotor på 326 hk och 680 Nm. (bränsleförbrukning kombinerad: 6,6 – 6,4 l / 100 km, kombinerat koldioxidutsläpp: 173 – 170 g / km)*.
Acceleration 0-100 km/h 4,9 sek. Toppfart 250 km/h.

Alla modellvarianter är utrustade med en 8-stegs Steptronic-växellåda med växelpaddlar på ratten och har det intelligenta fyrhjulssystemet BMW xDrive som standard.

Standardspecifikation omfattar inte bara M Sport-dämpare och Performance Control-funktionen, men också variabel sportstyrning. M Sport-bromsar och adaptiv fjädring med elektroniskt styrd dämpning är tillval. BMW M Performance-modellerna är utrustade som standard med 20-tums lättmetallfälgar, specialdesignade M Sport-bromsar och en M Sport-differential, vilket ger en exakt effekt på bakhjulen.

En intelligent materialmix har gjort den nya modellen upp till 50 kg lättare än föregångaren (beroende på variationer i tillvalen). De aerodynamiska egenskaperna hos Sport Activity Coupen har också förbättrats, vilket innebär att den helt nya BMW X4 sätter ett nytt riktmärke i sitt segment med ett luftmotstånd (Cd) på 0.30.

Foto: BMW