Nyheter

Hotellägenhet poppar upp på Stockholms central

Den här veckan kan alla resenärer på Stockholms central prova på hur det är att bo i hotellkedjan Forenoms hotellägenheter. Ett popup-rum står uppställt på centralen, och den som vill är välkommen att göra en bokning på resenärens närmaste hotell.

– Många växande företag i Stockholmsregionen hämmas av bostadsbristen. Vi erbjuder de bästa delarna av traditionell hotellverksamhet och permanent boende, vilket underlättar rekrytering och minskar onödig arbetspendling, säger Forenom Sveriges vd Mats-Erik Lidström.

Hotellkedjan Forenom är specialiserad på långtidsboende, även om många av gästerna är vanliga turister som bara vill besöka Stockholm en helg. Den här veckan visar Forenom upp ett hotellrum för de 200 000 personer som varje dag passerar Stockholms central.

– Den som vill kan boka vårt popup-rum för en natt. Men om man föredrar mer avskildhet än Centralens avgångshall kan vi självfallet erbjuda andra rum, till exempel på något av våra hotell i Flemingsberg, Solna eller Bromma, säger Mats-Erik Lidström.

Forenom är marknadsledande när det gäller långtidshotell i både Finland och Norge. Målsättningen är att bli störst även i Sverige. I november öppnade kedjan sitt flaggskeppshotell Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg. Hotellet har 205 rum på 15–55 kvadratmeter, alla med eget kök.

– Forenom hjälper företag och deras anställda att hitta boenden för kortare och längre perioder och fungerar som ett smörjmedel både på bostads- och arbetsmarknaden. Vi ser till att våra gäster känner sig som hemma, även när de är borta, säger Mats-Erik Lidström.

Målgrupper för Forenom är bland annat it-konsulter, byggnadsarbetare och sjukvårdspersonal som behöver tillfälligt boende under längre perioder, men även traditionella hotellgäster.

Om Forenom:
Forenom hyr ut tillfälliga boenden till företag och privatpersoner. Kedjan erbjuder rum i lägenhetshotell eller hostels – men även möblerade lägenheter – för både kort och lång tid. Framför allt erbjuder Forenom en lösning för tillfällig arbetskraft från andra delar av landet eller världen – och ser till att bostadsbristen inte försvårar företags möjlighet att rekrytera.
– Omsatte 82 miljoner euro 2017.
– Finns i Sverige, Finland, Norge och Danmark.
– Erbjuder 5 000 lägenheter och rum i lägenhetshotell och hostels liksom fristående lägenheter.
– I Sverige finns Forenom i Flemingsberg, Bromma, Solna, Malmö, Norrköping och Linköping.
– I alla Forenoms lägenheter och rum finns kök.
– Etablerades i Helsingfors år 2000.
– Nordisk marknadsledare för lägenhetshotell och företagsbostäder sett till nettoomsättning och antal rum.
– Mer än 15 års erfarenhet som leverantör av boendelösningar för företag i Norden.