Nyheter

Hella RotaLED Compact: ett robust LED-varningsljus med hög varningseffekt

Ljus- och elektronikexperten Hella lanserar nya LED-varningsljus för lantbruks- och entreprenadmaskiner och kommunala fordon. RotaLED Compact är varningsljuset med det hittills lägsta priset i produktsortimentet.

RotaLED Compact är en LED-efterträdare till ljus- och elektronikexperten Hellas befintliga serier med varningsfyrar baserade på halogenteknik: Rotafix, Rotaflex och Rota Compact. Med sin kompakta konstruktion lämpar sig serien med varningsljus framför allt för lantbruksmaskiner, entreprenadmaskiner och kommunala fordon. Det nya RotaLED Compact-varningsljuset erbjuder förutom beprövade egenskaper som tillförlitlighet och resistens även fördelarna med LED-tekniken. LED-lampor är underhållsfria och medför inga extrakostnader för reservdelar och underhåll.

Halogen-varningsfyrar har en livslängd på cirka 1 000 till 2 000 timmar. Det är något som LED-varningsljus överträffar många gånger om. RotaLED Compact har med sitt tydliga blixtrande ljus dessutom en högre varningseffekt än föregångaren.

RotaLED Compact kan installeras på samma punkter som befintliga halogen-varningsljus. Det gör det enkelt för maskin- och fordonsägare att konvertera från halogen till LED. RotaLED Compact finns i tre versioner; fast montering, flexibel rörstuds och magnet fot.

Den flexibla basen absorberar stötar och slag från sådant som grenar och kvistar. Om varningsljuset utsätts för ett slag viker den sig och återgår därefter till sin ursprungliga position. Det gör att risken att den skadas vid användning minimeras. En bidragande faktor till detta är även den speciella skyddsmekanismen: Kopplingen i gummibasen frigörs vid extrema vinklar på mer än 30 grader. Varningsljuset kan därefter placeras i den ursprungliga positionen igen.

Med sin släta, slagtåliga lykthuv är RotaLED Compact dessutom extra beständig mot damm, smuts och vibrationer och är därför idealisk för användning på byggarbetsplatser.

RotaLED Compact uppfyller R65 med ljusvärden som ligger 20–30 % över minimikraven, samt R10 för att säkerställa att den inte stör ut fordonets elektronik och kommunikationsutrustning med högsta EMC klass 5.