Nyheter

Preem ordnar hållbar busstransfer för Vasaloppet

I mars är det tioårsjubileum för Preem som huvudsponsor av Vasaloppet – ett sponsorskap som stärker Preems varumärke och ger fler möjlighet att transportera sig på ett hållbart sätt. Preem arrangerar nämligen bussresor från Stockholm, Göteborg och Sundsvall direkt till Sälen för deltagare.

83 procent av Vasaloppsbussarna körs på världens enda Svanenmärkta diesel, Preem Evolution Diesel Plus, med minst 50 procent förnybart innehåll i form av bland annat tallolja, en restprodukt från skogsindustrin.

Preem har varit huvudsponsor av Vasaloppet i tio år. Tio år av skog, skog och skog. Skog som inte bara är fantastisk att skida genom, utan som även fungerar utmärkt att göra drivmedel av. Restprodukter som blir över när skogsindustrin gör virke och pappersmassa används som en del av innehållet i företagets biodrivmedel.

– Vi är stolta över att vara en del av lösningen för ett grönare Vasalopp och ett mer hållbart samhälle. Det finns dessutom många goda mervärden med bussåkandet. Förutom att det är bra för miljön ökar det även säkerheten då trötta åkare inte sätter sig bakom ratten och kör, säger Ulrica Bååthe, chef för marknadskommunikation på Preem.

Utöver förnybart drivmedel till bussarna levererar Preem också förnybart bränsle för uppvärmning till tältstartplatsen i Sälen och Oxberg, SVT:s vinterstudio i Mora samt även till skotrar och pistmaskiner.

För att uppmärksamma att det är tionde året som huvudsponsor av Vasaloppet har Preem också tagit initiativ till en öppen Facebookgrupp för Vasaloppsåkare och andra som är intresserade. Gunde Svan är dragplåstret och kommer att dels coacha ett par av gruppens medlemmar fram till starten, dels faktiskt åka själva Vasaloppet med en av dem.

Gå gärna med i Facebookgruppen ”Team Preem – för alla som älskar Vasaloppet” och följ Preems aktiviteter.