Nyheter

Renault och Bilia har öppnat en ny konceptbutik för enbart elbilar

I torsdags var det smygpremiär för Renault Electrical Vehicle Experience Center i Täby Centrum. Konceptbutiken är Renaults första i sitt slag i Europa. Bilia är stolt samarbetspartner med uppdrag att driva anläggningen.

Smygpremiären riktade sig i första hand till bolagens företagskunder och att döma av antalet besökare så var, och är intresset stort. Både för det nya butikskonceptet men också för Renaults modellprogram av elbilar.

– Detta är självklart ett mycket spännande projekt för både Renault och Bilia. Vi får nu chansen att möta kunderna på en helt ny arena och skaffa erfarenhet av ett bilsegment som stadigt växer, säger Mathias Nilsson, VD för Bilia Personbilar AB.

Renault Electrical Vehicle Experience Center är ett helt nytt butikskoncept från Renault för att förstärka sin roll som elbilspionjärer i Europa och Norden.

Bilia ansvarar för information och rådgivning till besökarna samt provkörning och försäljning av bilarna. Just rådgivning och information blir en viktig del eftersom det finns många frågor kring köp av elbilar. Tillgång till laddning, infrastruktur, lokala bestämmelser och skattekonsekvenser hör till de mest frekventa frågorna.

– Konceptbutiken befäster Renaults ställning som ledare inom elbilar i Europa och vi skapar ytterligare en plats där vi når intresserade kunder. Vi vill finnas där människor är och möta dem på nya sätt, konstaterar Thomas Holm Sverigechef för Renault.

Konceptbutiken visar upp Renaults modellprogram av elbilar: Det urbana elfordonet TWIZY, elfolkbilen ZOE och transportbilen KANGOO Z.E.

Under helgen 16:e till 18:e februari är det öppningspremiär för alla som är intresserades av den senaste biltekniken.
Renault Electrical Vehicle Experience Center ligger på våning 1 i Täby Centrum.