Nyheter

IVECO BUS först med ITxPT-protokoll

Som en av ursprungsmedlemmarna i sammanslutningen ITxPT, som grundades av den internationella organisationen för offentliga transporter UITP, revolutionerar IVECO BUS branschen genom att utrusta sina bussar med den unika ”plug & play”-arkitekturen för ombordutrustning inom kollektivtrafiken.

Den omfattar driftsstöd, informationssystem för passagerarna, destinationsskyltar, biljettering, route broadcasts, passagerarmätningar etc.

IVECO BUS är en av de ursprungliga medlemmarna i organisationen ITxPT (Information Technology for Public Transport) och den första tillverkare som erbjuder denna lösning. IVECO BUS tillhandahåller nu den elektriska arkitekturen och det fysiska utrymmet specifikt för ITxPT-tjänsterna i alla sina serier av stads-, intercity- och turistbussar.

Denna nya arkitektur standardiserar el- och IT-anslutningarna för ombordutrustning (driftsstöd, passagerarinformationssystem, destinationsskyltar, biljettering, route broadcasts, passagerarmätning, videoövervakning etc.) i bussarna liksom i backoffice-systemen (servrar, programvarukompatibilitet m.m.).

Tack vare denna nya standard kan alla berörda parter få glädje av den förenklade ITxPT-certifierade utrustningen som delar samma språk i samma nätverk, vilket ger enklare och snabbare installation och eftermarknadsservice. Transportoperatörerna får även fördelar i form av bättre integration och driftskompatibilitet.

Fördelarna begränsas inte bara till funktionerna i fordonen, då ITxPT-specifikationerna även inkluderar överföring och behandling av data hos operatören eller kunden. Programvaruspråket för databehandling kan även integreras med redovisningssystem.