Nyheter

Linkon AB byter namn till SilverRail Technologies AB

SilverRail är ett teknikföretag inom resebranschen specialiserat på järnvägsindustrin med verksamhet i fyra länder och med en global kundbas. Under 2014 förvärvade SilverRail 75 procent av aktierna av Linkon AB av SJ AB och blev majoritetsägare. Nu byter Linkon AB namn till SilverRail Technologies AB.

– SilverRail har varit majoritetsägare i Linkon AB i flera år, så vi känner varandra väl. Vi har identifierat betydande synergier och fördelar med att bli ett företag, såväl internt som för våra kunder. Namnbytet är startskottet för att integrera våra verksamheter, och därmed kunna förtydliga vårt budskap till marknaden, säger Sebastian Egedius, VD SilverRail Technologies AB.

SilverRail Technologies AB (fd Linkon AB) utvecklar och erbjuder försäljnings-, distributions- och avräkningssystem för resor och kringtjänster i Skandinavien till reseproducenter, återförsäljare och resenärer. Företaget ska fortsätta på denna resa med en ägare som verkar på en global marknad.

– Vi är glada över att integrera verksamheterna och starta vår resa tillsammans som ett företag. Genom att kombinera kompetenserna inom bolagen kan vi bli starkare tillsammans och fortsätta leverera världsledande tekniklösningar till järnvägsindustrin, säger William Phillipson, COO och en av grundarna av SilverRail.