Nyheter

Lexus behåller topplatsen som USAs mest tillförlitliga bilmärke

Lexus rankas för sjunde året i rad som det mest tillförlitliga premiummärket i USA. Rankningen – Vehicle Dependability Study (VDS) – görs i ansedda J.D. Powers årliga konsumentundersökning som placerar Lexus-modeller främst i fyra olika kategorier.

Rankningen bygger på närmare 37 000 amerikanska bilägares egen uppfattning av eventuella problem som de upplever när de ägt sin bil i tre år. Lexus och Toyota vinner sammanlagt sex av de 19 segmenten.

Flera Lexusmodeller abonnerar på topplaceringarna. Lexus RX tog sin nionde förstaplats i klassen Midsize Premium SUV, medan Lexus ES tagit topplatsen i segmentet Compact Premium Car i sju år. Lexus GS har blivit etta i klassen Midsize Premium Car i sex år.

Även flera Toyotamodeller klarade sig mycket bra i undersökningen. Det är till exempel åttonde året som Toyota Prius toppar rankningen i segmentet Compact Car.

Konsumentenkäten – J.D. Power 2018 U.S. Vehicle Dependability Study – gäller bilar av 2015 års modell, som ägarna har haft sedan de var nya.