Nyheter

Prisregn över Subaru ”Over there”

Förutom Boxermotorer och permanent fyrhjulsdrift utmärker Subaru sig för sin låga värdeminskning. Och det är inte bara i Sverige. Nu har även två oberoende institut i USA och Kanada uppmärksammat Subaru för märkets höga andrahandsvärden.

Kanadensiska Automotive Lease Guide (alg) har utsett Subaru till bästa märke när det gäller restvärde. Det är första gången något enskilt märke tilldelats denna utmärkelse. Det nyinstiftade priset tilldelas Subaru i kraft av att såväl Subaru XV, Impreza, WRX STI som Outback konstaterats hålla högre andrahandsvärde än andra modeller i sina respektive klasser.

Som grädde på moset har även Kelley Blue Book utsett Subaru XV till den bilmodell som visat sig kosta minst att äga över en 5-årsperiod.

– Den avgjort viktigaste posten när det gäller bilägande är värdeminskningen. Statistiken talar sitt tydliga språk. Subaru har ett stabilt andrahandsvärde. Det känns bra att få bekräftat att detta inte bara gäller i Sverige, säger John Hurtig, varumärkesdirektör på Subaru Nordic.