Nyheter

TomTom lanserar ny navigator för motorcyklister: TomTom RIDER 550

TomTom (TOM2) lanserar idag TomTom RIDER 550. En navigator speciellt framtagen för motorcyklister som erbjuder en snabbare och smartare enhet med bättre uppkoppling.

TomTom RIDER 550 är utrustad med Wi-Fi® där kablar eller dator inte behövs för att kunna uppdatera enheten med de inkluderade livstids* tjänsterna; uppdatering av världskartor, TomTom Traffic och information om fartkameror. Navigatorn erbjuder även tillgång till TomTom Road Trips där du kan ladda ner över 150 spännande rutter för att planera resan och upptäcka de bästa vägarna efter dina önskemål. Via tjänsten TripAdvisor på MyDrive-applikationen får motorcyklister även tillgång till recensioner för att kunna uppleva de bästa platserna, restaurangerna eller hotellen, vilket ytterligare förenklar planeringen inför eller under resan.

Väl ute på vägarna erbjuder TomTom RIDER 550 en smidigare navigationsupplevelse tack vare den nya, snabbare quad-core-processorn som levererar en ökad prestanda till enheten. TomTom RIDER 550 är även utrustad med funktioner som gör det möjligt för föraren att interagera med sin smartphone via Siri och Google Now™-röstassistent. Även meddelanden som tas emot till telefonen går att få upplästa i hörlurar eller headset**.

Precis som med de tidigare modellerna i TomTom Rider-serien kommer TomTom Rider 550 med en 4,3” skärm som gör det enkelt, att med handskar på, planera och välja bland de mest slingriga och backiga vägarna och rundturs rutterna. Det går även enkelt att spara ner körda rutter till enheten.

– Vi är väldigt glada att kunna lansera TomTom RIDER 550. För att underlätta för motorcyklister har den funktioner som Wi-Fi, anslutningsmöjligheter via röstassistenter och möjligheten att få meddelanden på sin smartphone upplästa. Dessutom är vi säkra på att användarna kommer uppskatta tjänsten TomTom Road Trips och vad den erbjuder motorcyklister, säger Mike Schoofs, VD, TomTom Consumer.

Den nya TomTom RIDER 550 kommer finnas tillgänglig första veckan i april 2018 till det rekommenderade priset 4 499 kronor. Det kommer att gå att förhandsboka TomTom RIDER 550 från mitten av mars.

TomTom RIDER 550 Premium Pack som inkluderar bl.a. bilmonteringsats, stöldskydd och skyddsväska kommer finnas tillgänglig hos specialiserade återförsäljare i april 2018 för det rekommenderade priset 5 499 kronor.