Nyheter

Viktigt förvärv

Garmin presenterar idag att man förvärvat Trigentic AB, en privatägd leverantör av intelligenta produkter, lösningar och tjänster inom områdena inbyggda system, strömförsörjning och kraftdistribution för den marina marknaden samt fritidsfordon/husbilar. Trigentics komponenter marknadsförs och säljs under varumärket EmpirBus.

– Förvärvet av Trigentic gör att Garmin på ett bättre sätt kan erbjuda OEM:s (Original Equipment Manufacturer) inom den marina marknaden och marknaden för fritidsfordon/husbilar, en komplett serie med multifunktionsdisplayer, komponenter samt ett stöd som möjliggör digitala kontroller och smarta båtfunktioner, säger Cliff Pemble, VD på Garmin International, och fortsätter:

– EmpirBus är allmänt respekterat bland OEM-leverantörer, och vi ser fram emot en expansion av deras produkter globalt.

EmpirBus komponenter ser till att båttillverkarna kan tillgodose sina kunders önskemål vad gäller en båt med total konnektivitet. Med EmpirBus komponenter och Garmins multifunktionsdisplayer, kan yachter, seglare, och sportfiskare enkelt kontrollera praktiskt taget samtliga enheter på sina fartyg – från driftsystem till pumpar, luftkonditionering och infotainment. Konnektiviteten förhöjer känslan och gör att du kan njuta ännu mer av tiden du spenderar på vattnet.

– Vi är mycket glada över att slås ihop med Garmin, ett av de mest respekterade varumärkena inom den marina industrin”, säger Magnus Jirhem, VD för Trigentic.

– Vi är övertygade om att Garmin kan öka uppmärksamheten kring våra produkter och att innovativa, digitala styrningstekniker kan införas på både den marina marknaden och marknaden för fritidsfordon/husbilar.

Trigentic har sitt huvudkontor i Uddevalla, norr om Göteborg, och Garmin planerar att behålla denna anläggning och kombinera de båda teamens talanger för att serva den marina marknaden. Ingen information om de finansiella villkoren för förvärvet kommer att ges.

Garmin är världsledande tillverkare av marinelektronik1 och för tredje året i rad erhöll Garmin nyligen utmärkelsen Årets Tillverkare av NMEA, ett hedrande som tilldelas det mest erkända marina elektronikföretaget för att stödja produkter inom området. Garmins portfölj innehåller några av branschens mest sofistikerade kartplottrar och multifunktionsdisplayer med pekskärm, ekolodsteknik, radar, autopiloter, elektroniska sjökort med hög upplösning, seglingsinstrument, ljud, underhållning samt andra produkter och tjänster som är innovativa, tillförlitliga och enkla att använda. Bland Garmins övriga marina varumärken finns FUSION Entertainment samt Navionics, en ledande leverantör av elektroniska sjökort.