Nyheter

Reservdelslager automatiseras

Bernats Bil i Länna är den auktoriserade Mercedes-Benz verkstaden som har Stockholms mest nöjda verkstadskunder. De utför allt från mindre servicearbeten till stora reparationer av transport- och lastbilar.

För att fortsätta hålla samma höga servicegrad i takt med att företaget växer, byggs nu en helt ny last- och transportbilsverkstad på ca. 4 500 kvm.

– Den nya verkstaden kommer att bli ett skyltfönster för Mercedes-Benz och märkets referensverkstad i Sverige, berättar Henrik Lessel, VD på Bernats bil.

Bernats Bil storsatsar på att etablera sin lastbilsverksamhet i Stockholm. Genom att bygga nytt, kan de skräddarsy sina lokaler för att leverera bästa möjliga tjänst till sina kunder. Det har tidigare varit en utmaning att ha alla reservdelar hemma för Mercedes-Benz last- och transportbilar.

– För att garantera en stor leveranssäkerhet av reservdelarna i den nya verkstaden har vi valt att installera en hissautomat från Kardex Remstar. Automaten kommer att lagra alla våra reservdelar på en minimal golvyta och ge snabb åtkomst till artiklarna för omgående användning, säger Henrik Lessel.

Automatiseringen kommer även att medföra en bättre arbetsmiljö för personalen som får rätt varor leverarade i ergonomisk plockhöjd.

När den nya byggnaden står klar till sommaren 2018, blir den Sveriges mest moderna Mercedes-Benz verkstad.