Nyheter

Ford integrerar trafikappen Waze med SYNC 3

Idag under Mobile World Congress i Barcelona berättar Ford att trafikappen Waze kommer bli tillgänglig för Ford-ägare världen över från och med april 2018. Appen kommer integreras med Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3.

På teknikmässan Mobile World Congress i Barcelona visar Ford idag upp ett nytt samarbete med trafikappen Waze, som kommer integreras med Fords kommunikations- och underhållningsssystem SYNC 3. Ford har sedan tidigare navigationsappen Sygic och SYNC 3-systemets eget navigationssystem, och från april i år kommer Ford-modeller med SYNC 3 kunna använda även Waze. Även tidigare modeller med SYNC 3 kommer kunna få Waze via en mjukvaruuppdatering.

– Vi vet att många uppskattar ett urval av navigationsappar för att hitta rätt och komma fram säkert så snabbt som möjligt. Vi har jobbat tätt tillsammans med en rad partners för att hitta de bästa lösningarna för Ford. Med vår plattform SYNC 3 AppLink kan förare styra sina favoritappar smidigt och säkert med hjälp av röststyrning, säger Don Butler, ansvarig för uppkopplade lösningar på Ford.

Över 100 miljoner aktiva användare
Waze är en av världens största trafikappar med ett nätverk av över 100 miljoner aktiva användare kopplade. Tillsammans hjälper användarna varandra att hitta de bästa rutterna i trafiken.

– Idag använder över 100 miljoner förare Waze ute på vägarna. Nu kommer alltså Ford-förare även kunna koppla upp appen via SYNC 3. Waze är inte en vanlig navigationsapp som bara visar vägen, den väver också in ett enormt nätverk av förare och deras information, vilket ger användaren ytterligare upplysningar om trafikläget längs färdsträckan, säger Jens Baron på Waze.

Svenska podcastappen Acast kommer också till SYNC 3
Ford avslöjade också att även den svenska podcastappen Acast kommer finnas i SYNC 3. Appen erbjuder föraren möjligheten att ladda ner podcasts offline, och har ett intelligent rekommendationssystem som analyserar vilka podcasts du kan välja beräknat utifrån resans längd. Acast var en av vinnarna när Ford anordnade sin AppLink-tävling ”Make it Driveable” hösten 2017.

Foto: Ford