Nyheter

Pirelli utsedd till Årets däcktillverkare 2018

En internationell jury bestående av 30 branschexperter och universitetslektorer har utsett Pirelli till “Årets däcktillverkare 2018” vid Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence.

Priset, som instiftades 2008, gavs ut under en prisceremoni i Hannover i Tyskland den 21 februari.

Pirelli mottog utmärkelsen med motiveringen att den italienska däcktillverkarens strategi, med fokus på premiumprodukter, har medfört att Pirelli i dag är världsledande inom ”prestige”-segmentet. Juryn lyfte dessutom fram Pirellis nu mer än 2000 homologeringar, 28 partnerskap med akademiska institutioner från hela världen, samt rollen som teknisk innovatör med referens till lanseringen av ”Connesso” i fjol. Connesso är det enda systemet på marknaden som låter däcket “tala” med föraren via dataanalys genom molnet och en app. Föraren kan motta information om däcktryck, temperatur och slitage för optimal kontroll och säkerhet.

– Det är en stor ära för Pirelli att tilldelas det här priset. För oss är det ett intyg på att däckbranschen har sett vår förvandling från en 145 år gammal ”startup” till ett företag som i dag helt fokuserar på premiumdäck för konsumenter. Ur ett lokalt perspektiv kan vi konstatera att de satsningar som ligger till grund för utmärkelsen bidragit till att stärka Pirelli på den nordiska marknaden, där vi i samarbete med viktiga partners fortsätter att växa både inom sommar- och vintersegmentet, säger Lars Bergmark, vd för Pirelli i Norden.

För mer information om Tire Technology International Awards, vänligen besök: www.tiretechnology-expo.com

Foto: Pirelli