Nyheter

Saab förser svenska marinen med fler Trackfire RWS-system

Saab har fått en tilläggsbeställning från Försvarets Materielverk (FMV) gällande Trackfire Remote Weapon Station (RWS) till svenska marinen. Trackfire RWS ska användas på nya Stridsbåt 90 (Strb90 HSM) i marinens amfibieförband.

– Den här beställningen visar att kunden har fortsatt förtroende för Saab och våra produkter. Trackfire RWS är ett flexibelt system med mycket hög precision och prestanda, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Affären är ett tillägg till den beställning gällande Trackfire RWS som Saab fick från FMV i augusti 2017.

Trackfire RWS har en mycket flexibel konstruktion som kan anpassas till kundernas behov. Ett flertal kombinationer av sensorer, vapen och integreringsalternativ för olika plattformar, för både mark- ochsjö-domänerna, är möjliga.

Trackfire RWS ingår i Saabs portfölj av eldledningsprodukter, tillsammans med UTAAS (Universal Tank and Anti-Aircraft Sight) till Stridsfordon 90. Produkterna i sortimentet har gemensamma tekniska lösningar och undersystem, bland annat eldledningsdator, videomålföljare, rekyldämpare och stabiliseringsteknik.