Nyheter

Svenskt teknikföretag revolutionerar transportmarknaden

Nu står det svenska företaget Flexiwaggon inför sitt stora kommersiella genombrott. Den s.k. flexivafnen har en funktion som gör att lastbilar, bussar, och andra fordon kan köra direkt upp på vagnen var som helst längs ett järnvägsspår.

Idag samarbetar Flexiwaggon med Saab Defence, där Saab kommer att står för marknadsföringen av Flexiwaggon.

– Den vanligaste frågan jag brukar få från potentiella investerare är om vi har sålt någon vagn. Och nu är vi där, säger Jan Eriksson, VD för Flexiwaggon, med anledning av att bolaget fått in sin första order.

Logistikföretaget TXG Transportation, som är den första köparen av en vagn har också en option på ytterligare 120 vagnar, varav 25 beräknas säljas under nästa år. Flexivagnen kommer att ha ett utpris mot kund för ca 2,5 miljoner kronor per styck.

Nu går Flexiwaggon ut med en nyemssion som ska täcka kapitalbehovet fram till hösten 2019 – däefter räknar man med att ha ett positivt kassaflöde.

– I fortsättningen kommer vi att tillverka vagnarna vid beställning och får då betalt i förskott, avslutar Jan Eriksson.