Nyheter

Storsatsning på nya generationens båtälskare

I helgen öppnar årets största fest för båt- och sjölivsälskare. Sveriges största båtmässa Allt för sjön är inne på sin 83:e upplaga och fortsätter att vara landets största och mest betydelsefulla båtmässa. I år har 83-åringen satsat ordentligt på något nytt och fräscht – Water Park!

Allt för sjön storsatsar på vattensporter med en upplevelsedel – Water Park. Det är den största satsningen som Allt för sjön någonsin gjort. Aktivitetsbassängen är 40 meter lång, 15 meter bred, vattendjup på 90 cm och med en kabel som möjliggör wakeboard-åkning inomhus. Hela området blir beachinspirerat och bassängen fylls med prova-på-aktiviteter, tävlingar och uppvisningar.

Vind i seglen
I år blåser det nya friska vindar över segelbåtsavdelningen på Allt för Sjön. För första gången sedan 2014 finns en segelbåtsbrygga på mässan. Här har besökaren chansen att spana in dessa fantastiska båtar på nära håll. Det finns även en möjlighet att träffa och prata med experter och andra likasinnade. En social seglingsmötesplats fullspäckad av kunskap, nyheter, inspiration och det senaste inom chartervärlden. Läs om scenprogrammet på Sailforum och ta del av ett urval av båtarna här.

Prisvärda klassiker i Classic Boat Show
Ett av de återkommande inslagen på Allt För Sjön, och som lockar många specialintresserade besökare, är Classic Boat Show. Det är som vanligt Pierre Dunbar, ordförande i Museiföreningen Sveriges Fritidsbåtar, som håller i trådarna.

Vad bjuder Classic Boat Show på i år?
– Vi visar upp ett tiotal fina veteranbåtar i både trä och plast, varav de flesta är till salu. Men man kan säga att de även representerar båttyper som finns att köpa på marknaden. Vi har även en sektion om ångbåtar, som ju är väldigt populära. Det kommer att finnas folk från olika ångbåtsföreningar på plats, säger Dunbar.

Många använder motorbåten till dagsutflykter
Motorbåtarna är fortsatt den största delen av Allt för sjön. På mässans är det rad olika världs- och Sverigepremiärer. Ett av de mest klassiska båtföretagen, Nimbus, firar 50 år och gör det med att bland annat premärvisa upp W9 och T9 på mässan. Intresset för dagsutflykter till sjöss och i skärgårdarna växer vilket också märks på båttyperna som visas upp på mässan. Det ska vara båtar som är enkla och smidiga men samtidigt har kraft och fart att åka långa sträckor samt är anpassade för vattensporter. Läs mer om motorbåtarna på Allt för sjön här (urval).

Båtmässan Allt för sjön pågår 3-11 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö
OBS! Fredag 2 mars är mässan öppen för press och speciellt inbjudna.

Följ Allt för sjön för de senaste nyheterna via Instagram och Facebook:
https://www.instagram.com/alltforsjon/
https://www.facebook.com/batmassanalltforsjon/