Nyheter

Interroll lanserar transportör lösning för djupfryssektorn

Interrolls nya MCP (Modular Conveyor Platform) för kyl- och djupfrysningsmiljöer, med decentraliserad styrning via RollerDrive-drivteknik, utökar användningsområdet för transportör lösning.

Djupfryslogistik kan nu dra nytta av ett effektivt, ZPA-baserat materialflöde (Zero Pressure Accumulation) ner till minus 30 grader Celsius. Detta kan minska manuell arbetskraft i djupfrystemperaturer och leda till en bättre och säkrare arbetsmiljö.

Nya MCP-djupfryslösningen erbjuder flexibel och skalbar konfiguration med standard plug-and-play-komponenter. Den rymmer alla transportbehov och erbjuder flexibilitet för framtida tillväxt. Slutanvändare drar nytta av låg energiförbrukning vilket leder till besparingar i driftskostnader. Den nya lösningen har testats i flera förhållanden och omgivande temperaturer och har visat sig vara en lösning som passar perfekt för stränga temperaturer.

En ytterligare höjdpunkt på mässan kommer att vara den nya generationen trummotorer, vilken Interroll nu expanderar med fler diameteralternativ. Interroll kommer att visa upp DM0113 och DM0138 – de senaste tilläggen till företagets sortiment av trummotorer. Den nya generationen ger ett imponerande utbud av fördelar: starkare axlar och kullager ger en särskilt lång livslängd och den extremt stabila planetväxeldesignen gör att höga vridmoment överförs med låg ljudnivå. Alla enheter i nya generationens trummotorer uppfyller kraven i IP69K, högsta grad av hygienskydd. Det betyder att de är betydligt snabbare och enklare att rengöra jämfört med traditionella växelmotorer.

Livsmedelstillverkning samt transport, sortering och lagring av förpackad mat och dryck är viktiga processer inom livsmedelsindustrin och Interroll erbjuder ett brett utbud av lösningar inom området. På ANUGA FoodTec 2018 i Köln, Tyskland från 20 till 23 mars, kommer Interroll att premiärvisa företagets satsning i djupfryssektorn.