Nyheter

Eskilstuna och Strängnäs stannar kvar i samarbetet med Fibra

Kommunerna i Eskilstuna och Strängnäs har tidigare diskuterat att träda ur det gemensamt ägda bolaget Fibra. Nu har det beslutats att de stannar kvar som delägare.

I februari i år initierade kommunerna i Eskilstuna och Strängnäs en utredning om att gå ur det gemensamt ägda bolaget Fibra som delägare. Fibra är ett drift- och utvecklingsbolag som driver ett av de största bredbandsnäten i landet. Efter att en utredning gjorts har det beslutats i respektive kommun att de kommer att stanna kvar som delägare i bolaget.

Anledningen till att Eskilstuna och Strängnäs funderade på ett utträde ur bolaget beror på förväntningar om en betydligt större ekonomiskt utväxling som delägare i bolaget. Utredningen som kommunerna i Eskilstuna och Strängnäs nu utfört visar att det finns möjlighet till ökad lönsamhet och de väljer därför att stanna kvar i samarbetet med Fibra.

Världens främsta bredbandsnät
Fibra fortsätter att driva och utveckla stadsnäten i Västerås, Hallstahammar, Eskilstuna och Strängnäs på uppdrag av nätägarna Mälarenergi samt kommunerna i Hallstahammar, Eskilstuna och Strängnäs. Fokus är att bygga ut bredbandsnäten både i städerna och på landsbygden, för att göra nätet snabbare, och för att främja konkurrensen och tjänsteutveckling bland leverantörerna. Målet är vara ett av världens främsta bredbandsnät.