Nyheter

Enkel dataintegration för Modbus-PLC:er

Softings nya dataFEED uaGate Mb är en gatway för kommunikation mellan Modbus-PLC:er i indistruella automationsnätverk och IT-applikationer. Produkten ger tillgång till process- och maskindata via OPC UA-standarden samt via MQTT-protokollet. Den stöder relevanta IT-säkerhetsstandarder som SSL-kryptering och X.509-certifikat. Den kan även koppla samman flera applikationer parallellt.

OPC UA har etablerat sig som den främsta interoperabilitetsstandarden för OT/IT-integration och MQTT är det kommunikationsprotokoll som föredras i många molnbaserade applikationer och IoT-plattformar. Porten stöder även hybridarkitektur, som körs delvis lokalt och delvis i molnet.

– Modbus-PLC:er utan integrerad OPC UA-server är vanliga I befintliga fabriker, säger Sebastian Schenk, Product Manager Industrial Data Intelligence. Med dataFEED uaGate MB erbjuder vi automationsavdelningarna och OT en väldigt användarvänlig enhet som ger ett säkert och flexibelt gränsnitt mot IT.

DataFEED uaGate MB behöver nästan inget underhåll, den är robust och den är baserad på samma hårdvaruplattform som den välbeprövade dataFEED uaGate SI gateway. Produkten presenterades på SPS IPC Drives i november och finns nu till försäljning.