Nyheter

Hedin Bil förvärvar ytterligare fem anläggningar i Belgien

Det nya avtalet innebär att Hedin Bil inom kort kommer att ha 12 stycken anläggningar i Belgien. I.A. Hedin Bil har ingått avtal med det belgiska bolaget Andries NV om förvärv av Eddy Joosen NV, Garage A. Swinnen BVBA, Garage Euromotors NV och Garage Vriesdonk NV.

Affären innefattar fyra stycken fullserviceanläggningar och en begagnat-anläggning för Mercedes-Benz personbilar runt Antwerpen. Försäljningen för 2017 uppgick till ca. 100 miljoner euro och antal anställda till 89.

Affären är villkorad av uppfyllandet av vissa villkor samt det belgiska konkurrensverkets godkännande. Beräknat tillträdde är satt till Q2/Q3 2018.

– I söndags tillträdde vi sju Mercedes-Benz-anläggningar i och omkring Gent och nu sluter vi avtal om att förvärva ytterligare fem anläggningar i Antwerpen. Vi driver verksamhet i Sverige sedan 1985 och sedan hösten 2017 finns vi även i Norge. Det hade inte varit möjligt att göra detta utan våra duktiga medarbetare, och jag ser fram emot möjligheten att erbjuda kunder utanför Sverige vår service och helhetslösning, säger koncern-VD:n Anders Hedin i samband med det nya avtalet.

När affären är genomförd kommer Hedin Bil ha totalt 12 anläggningar i den flamländska delen av Belgien. Henrik Lessel är VD för den belgiska verksamheten.