Nyheter

Amerikanska flygplatser kallar på thyssenkrupp för att förbättra resenärernas ankomst

 

När toppturismsäsongen anländer letar New Yorks John F. Kennedy International och LaGuardia flygplats efter thyssenkrupps flygplatslösningar för att hjälpa passagerarna att få ett smidigt ankomst till staden. Tvärs över landet kommer thyssenkrupp även att leverera mobilitetsprodukter till San Franciscos internationella flygplats

I takt med nuvarande påsk resor och den globala passagerarflygtrafiken som under 2017 var uppe i 6,4 %, förbereder flygplatschefer sig för ännu en upptagen år med stöd av mobilitetslösnings leverantören thyssenkrupp. Släkt till några av de trafikerade flygplatserna i världen – i genomsnitt 40 år gammal – är USA ett prioriterat land för modernisering av flygplatsen. thyssenkrupp har meddelat att turistsäsongen drar igång, och att uppdraget för flygplatsen är i en tvåsiffrig summa (miljoner US-dollar) och sortimentet av innovativa mobila lösningar kommer att synas i tre viktiga amerikanska flygplatser i New York och San Francisco.

 

I New York har thyssenkrupps tjänster kommit igång på flygplatserna LaGuardia och John F. Kennedy (JFK) – två platser som kombinerar transport för mer än 40 miljoner passagerare varje år. På JFK Airport har fyra iwalks installerats på Terminal 4 Concourse B, som är till för Delta Airlines passagerare. På LaGuardia Airport kommer 35 ombordstigningsbryggor att installeras, som en del av det centrala byggprojektet för terminalbyggnad. Detta är ett projekt som sker i 7 olika faser och börjar med 11 portar i maj 2018 och slutförs år 2022.

På västkusten kommer thyssenkrupp installera 33 hissar, 20 rulltrappor och fyra rullramper på San Francisco International Airport (SFO) som en del av flygplatsens $ 2,4 miljarder renovering av terminal 1 och ombordstigning Area B. SFO – den sjunde mest trafikerade flygplats i landet som transporterar 50 miljoner människor årligen – krävde att alla transport produkter skal möta LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) v4 Gold certifiering. Hälsoproduktersdeklarationer som beskriver all material som användes vid produktion var även ett krav. Den fullständiga renoveringen förväntas vara klar år 2022.

thyssenkrupp hiss VD Andreas Schierenbeck kommenterar:

– Flygplatser i Nordamerika räknar med thyssenkrupp för att hjälpa dem att transportera passagerare på ett säkert och effektivt sätt över sina anläggningar. Som företag investerar vi i morgondagens flygplatslösningar för att garantera en bättre reseupplevelse för alla passagerare, och med rapporter som förutsätter att USA kommer att ha 100 miljarder dollar i infrastrukturbehov de närmaste fem åren är det dags för våra innovationer att hjälpa till med att få driva landets flygplatser framåt. 

Eftersom konkurrensen mellan flygplatser ökar är den enkelhet och effektivitet av förflyttningar av passagerare avgörande för att ge en bra upplevelse för resenären.

thyssenkrupps sofistikerade iwalk- system erbjuder flygoperatörer en idealisk lösning för att underlätta passagerarflöden i upptagna flygplatser. Den modulära, gropfria konstruktionen innebär att den lätt kan installeras i befintlig infrastruktur med minimal störning för flygoperatörer, samtidigt som man säkerställer säker transport av passagerare som måste genomgå allt längre avstånd mellan grindarna. Installationerna varierar väsentligt i skala, från de imponerande 80 meter långa iwalk som är installerade i Atocha tågstation i Madrid , till de sjömiljöer som nyligen installerats på en italiensk stormarknad.