Nyheter

Dags att utse Europas bästa DAF-tekniker 2018

Vem är Europas bästa DAF-tekniker? För att få svar på den frågan anordnar DAF Trucks tävlingen årets DAF-tekniker. Genom att kora den bästa DAF-tekniker visar DAF hur viktiga verkstadsteknikerna och deras kunskap är för dem. Hugo Bergman tävlar för Sverige.

Förra året lanserade DAF en ny generation toppmoderna lastbilar. Efter nylanseringen har de nya LF-, CF- och XF-lastbilarna satt standarden för miljövänlighet, säkerhet, bekvämlighet för föraren och naturligtvis ägandekostnader.

DAF:s verkstadstekniker kan de senaste DAF-lastbilarna utan och innan. De genomgår en intensiv utbildning för att säkerställa att de ger kunderna den snabbaste och mest kostnadseffektiva servicen med hjälp av den senaste informationen och de nyaste systemen. Dessutom fungerar DAF-teknikerna som ”visitkort” för återförsäljarens verkstad och spelar en stor roll för att göra kunderna nöjda. Deras mål är alltid att ge bästa tänkbara service, ner till minsta detalj.

Tävlingen

Tävlingen årets tekniker består av två faser. Förra året tävlade tekniker i de 18 deltagande länderna i nationella mästerskap. Vinnarna gick vidare för att tävla mot varandra i europafinalen.

Europafinalen går av stapeln 11 och 12 april på DAF Trucks huvudkontor i Eindhoven i Nederländerna, där finalisterna får visa sina kunskaper i flera utmanande teoretiska och praktiska moment. Exempel på utmaningar är att hitta lösningen på fel i motorn och fordonssystemen inom en begränsad tid.

Alla deltagare har den högsta möjliga utbildningsnivån Master Technician.

Deltagare 2018:

Marin Pavicic, Österrike

Wim Vanderheyden, Belgien

Petr Valenta, Tjeckien

Mike Christensen, Danmark

Bruno Cormier, Frankrike

Mathias Lehmann, Tyskland

János Szekeres, Ungern

Fabio Zogno, Italien

Cor Kramer, Nederländerna

Bjørn Måge, Norge

Łukasz Węgrzynek, Polen

Rui Manuel Tavares da Silva, Portugal

Martin Sako, Slovakien

Iván Manuel Grela Muiño, Spanien

Hugo Bergman, Sverige

Stephan Rettenmund, Schweiz

Adam Baker, Storbritannien

Dragos (Vasile) Pop, Rumänien