Nyheter

APM Terminals steg mot självservice

APM Terminals har ett långsiktigt åtagande tillsammans med Göteborgs Hamn AB för att stimulera Sveriges ekonomiska tillväxt och öka vår närvaro i den globala handeln. I höstas tog APM Terminals de första stegen mot självservice för att tillgodose kundermas långsiktiga behov av en modern, stabil och flexibel service i containerterminalen.

Nu tas nästa steg mot en modern automatiserad terminal med fullständig självservice i våra in- och utpasseringsportar.

Under 2018 byggs två automatiska portar för självservice för alla typer av lastbilsfordon som lastar och lossar containrar. Samtidigt byggs ytterligare en mottagningspark för import- och exportcontainrar. Utöver detta byggs en scannerportal för automatisk inläsning av containrar som kommer med tåg. Genom dessa satsningar möter man kundernas behov av ett effektivt flöde och hantering vid in- och utpassering till och från terminalen.

Byggnation i 3 faser
Byggnationerna sker i tre faser; tågscanner, byggnation av porten i öst och byggnationen av porten i väst. Porten i öst byggs bredvid nuvarande Port 3 och porten i väst ersätter Port 4 och byggs där nuvarande bilparkering är belägen. Byggnadsarbetet kommer att påbörjas innan sommaren.

PROJEKTET I NÄRTID:
Mars – Inventering av kundbehov och test av koncept
April/Maj – Omflyttningar och förberedelse för byggnation