Nyheter

Svevia tar hand om vägarna i Eksjö

På uppdrag av Trafikverket kommer Svevia att fortsätta som vägentreprenör för de statliga vägarna i Eksjö.

Svevias uppdrag är att vintertid snöröja, halkbekämpa och göra vägarna säkra och framkomliga. Sommartid utförs löpande vägunderhåll. Det kan till exempel vara att laga sprickor och hål i vägbanan, sköta om vägmärken, vägräcken, kantstolpar, viltstängsel och underhålla diken och trummor så att vatten kan rinna undan.

– Vi har det här kontraktet, för så kallat basunderhåll, redan idag. Vi är väl förtrogna med vägmiljöerna i Eksjö med omnejd, som framförallt karaktäriseras av det småländska höglandets geografi, något som kan ge stora variationer på nederbörden beroende på var i området du befinner dig, säger Pär Gustafsson, Svevia.

Geografiskt angränsar kontraktet till motsvarande kontrakt för Trafikverket i Kisa och Vimmerby där Svevia också är entreprenör.

– Vi har två vältrafikerade stråk, riksväg 40 och riksväg 32 där framkomligheten är avgörande för pendlare och godstrafik i området.

Trafikverkets driftområde Eksjö består totalt av 1140 kilometer väg, varav 830 kilometer är grusväg. Det förnyade kontraktet börjar gälla från den 1 september i år och sträcker sig över fyra år med möjlighet till två års option och är värt cirka 35 miljoner kronor per år.