Nyheter

Säljstart för helt nya Volkswagen Touareg

Med den tredje generationen av Touareg presenterar Volkswagen en helt ny bil med de senaste infotainment-, komfort- och assistanssystemen samt ny uttrycksfull design. Förförsäljningen av motoralternativet 3,0 V6 TDI 4MOTION 286 hk har nu startat på den svenska marknaden. Det rekommenderade cirkapriset är från 579 900 kronor.

Fokus på människor

I sommar är det premiär för en helt nyutvecklad generation av Volkswagens flaggskepp – Touareg. Den tredje generationen är en bil som når nya ännu högre nivåer när det gäller den senaste teknologin.

Nya Touareg imponerar bland annat med det nya infotainmentsystemet ”Innovision Cockpit” som bildar en helt digital förarmiljö. Förare använder Innovision Cockpit för att anpassa assistans-, kördynamik- och komfortsystemen till sin personliga smak, bilen blir ”deras” Touareg. Det öppnar en värld där föraren och passagerarna ombord inte längre behöver anpassa sig till bilen, snarare anpassar bilen sig till dem. Innovision Cockpit är standard på den svenska marknaden.

Som en ny smartphone är nya Touareg inställd och anpassad till personliga behov. Detta möjliggörs av en ny hög nivå av uppkopplade system och program − styrd via digitala gränssnitt och multifunktionsratten.

Nya Touareg visar även vägen med de senaste och mest avancerade komfort- och assistanssystemen, varav många är standard på den svenska marknaden.

− Efter lyckade lanseringar av Tiguan, Tiguan Allspace och T-Roc är det nu dags för vårt flaggskepp Touareg som nästa bidrag i vår breda SUV-offensiv. Vi ser redan ett mycket stort intresse för den nya generationen, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige och fortsätter:

– Med sin design, innovativa teknik, höga säkerhet, utmärkta komfort och sina dynamiska köregenskaper har nya Touareg alla möjligheter att bli en riktig drömbil för många.