Nyheter

Hammerglass bygger bullerskärmar och väderskydd i nya Rosengård station

Hammerglass AB har av huvudentreprenören BCA tilldelats uppdraget att bygga bullerskärmar, bullerabsorbenter och väderskydd till Malmö Stad och Trafikverkets nya järnvägsstation i Rosengård i Malmö. Hammerglass del av projektet är på cirka 8 miljoner kronor och skall utföras under Q2 och Q3 2018.

Ulf Bergström är affärsområdeschef för Hammerglass Infrastruktur och har tillsammans med BCA och Hammerglass konstruktörer arbetat med de nya lösningarna.

– Det är ett riktigt roligt projekt som kombinerar våra traditionella skärmar i Hammerglass med högabsorberande akustikplattor i Hammerfoam, vilka kommer att dämpa mycket av tågbullret från stationen. Våra konstruktörer arbetar för fullt med att färdigställa ritningar så vi kan beställa allt material som behövs. Montaget, som sker i egen regi, inleds till sommaren och skall vara klart i slutet av september. Då skall drygt 400 meter bullerskärm sitta på plats. Projektet befäster vår ställning som lösningsleverantör där vi tillsammans med beställaren arbetat fram kostnadseffektiva och långsiktigt hållbara installationer.

– I februari tilldelades vi även ett projekt i Ängelholm där vi klär en GC-tunnel med bakgrundsbelysta Hammerglass-skivor tryckta med bildmotiv från gamla Ängelholm. Vi har gjort en del sådana projekt, i januari invigdes en GC-tunnel med motiv i Malmö. Det är ett bra sätt för kommuner att dels göra trista tunnlar lite ljusare och trevligare, och dels kunna presentera konst och bilder i miljöer där människor vistas i det dagliga.

Bengt Nilsson, VD för Hammerglass AB, är självklart mycket positiv till framgångarna.

– Förra månaden blev vi tilldelade ett projekt med skottsäkra fönster och dörrar för 18 miljoner kronor. Nu när även affärsområde Infrastruktur tagit viktiga steg framåt kan man lugnt säga att vi arbetar i medvind. Vi har under flera år förberett verksamheten för expansion så vi ser inga problem att hantera volymökningen vare sig i produktionen eller på montagesidan.