Nyheter

Högst tillväxt av samtliga svenska flygplatser kvartal ett

Under första kvartalet av 2017 ökade antalet passagerare på Växjö Småland Airport med 14% jämfört med motsvarande period 2016. Mellan 2018 och 2017 har den ökning stigit till 68% och det innebär att Växjö Småland Airport har den högsta tillväxten i landet under första kvartalet i år av samtliga svenska flygplatser.

– Med 22 olika destinationer under 2018 väljer allt fler gäster Växjö Småland Airport som sin flygplats för att antingen besöka vår region alternativt åka ifrån när de ska besöka andra delar av Europa. Det har tillkommit nya linjer under 2017 som starkt har bidragit till denna utveckling. Sist ut för några veckor sedan startade flygbolaget BRA sin nya linje till Berlin. Det skapar ännu mer tillgänglighet till vår region och därmed underlättar det resande till sydöstra Sverige från Tyskland och visa versa. Om mindre än en månad startar flygbolagen KLM sina dagliga flygningar till oss från Amsterdam. Den linjen öppnar upp i stort sett hela världen till Växjö med enbart ett stopp i Amsterdam. I juli återvänder Czech Airlines för fjärde året i rad med sin flyglinje till Prag, säger Brett Weihart, flygmarknadschef Växjö Småland Airport.”

– Charterutbudet denna sommar är också mer omfattande än någonsin med många nya, spännande resmål som t.ex Antalya.